Megkezdte a Neymar nélküli életet a Barca

Neymar, Nou Camp, FC Barcelona
Two men put up a new poster outside the Camp Nou Stadium in Barcelona on August 2, 2017. The previous poster featured Barcelona's Brazilian forward Neymar. Neymar could be presented as a Paris Saint-Germain player as early as this weekend for a world record fee as Barcelona admitted defeat in convincing the Brazilian to stay at the Camp Nou on August 2. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
Néhány órával azután, hogy kiderült, Neymar szinte biztosan a Paris Saint-Germainhez igazol, Barcelonában meg is kezdődött a brazil nélküli élet.

A csapat stadionjának oldalában lévő bank ablakáról eltávolították azt az óriásposztert, amin Neymar barcás csapattársaival szerepelt. Helyette egy olyan képet tettek fel, amin már csak Piqué, Suárez, Messi, Iniesta és Busquets látható.

Nem vesztegették az időt a Barcánál, megkezdődött a Neymar nélküli élet Forrás: AFP/Josep Lago

Közben az egész világot lázban tartó átigazolási sztori főszereplője szerdán állítólag elbúcsúzott a klubvezetéstől és csapattársaitól is, majd az AFP információi szerint még aznap magángépével elutazott Portóba, ahol a PSG portugál sportigazgatója, Antera Henrique jelenlétében elvégezték az orvosi vizsgálatát.

Az AFP szerint a PSG orvosi vizsgálatára érkezett magángépével Portóba Forrás: AFP/Movenoticias

Neymar nemcsak a világ legdrágább, hanem egyik legjobban kereső játékosa is lesz. A rá költött pénz elérheti az ötszáz millió eurót is - ebben benne van a fizetése és a 222 millió eurós kivásárlási ára is. Éves fizetése nettó 30 millió euró körül lesz, vagyis

hetente nagyjából 180 millió forintot keres majd.

Neymar mezben nézi egy kisfiú Neymar hűlt helyét Forrás: AFP/Josep Lago

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője nem sokallja az összeget. A portugál szakvezető azt mondta, azokat tartja drágának, akik egy bizonyos minőség nélkül kerülnek egy bizonyos szintre.

Mourinho hozzátette, a probléma szerinte nem az összeggel, hanem az átigazolás következményeivel van. "Mostantól több 100 millió fontos játékos lesz, több 80 milliós, és még több 60 milliós. Azt hiszem, ez az igazi probléma."

A nem hivatalos átigazolási csúcsot egyelőre éppen Mourinho klubja, a Manchester United tartja, amely tavaly nyáron 105 millió euróért szerezte meg a francia Paul Pogbát a Juventustól.

José Mourinho nem sokallja az összeget Forrás: AFP/Robyn Beck

Az FC Barcelona szerdán hivatalosan megerősítette, hogy brazil csatára távozni szeretne, mivel van egy olyan klub, amely kifizetné a 2021 nyaráig szóló szerződésében szereplő 222 millió euróskivásárlási árat. A nemzetközi sportsajtó egybehangzó értesülései szerint ez szinte biztosan a Paris Saint-Germain. A hírek szerint pénteken, vagy legkésőbb hétvégén hivatalosan is bemutatják Neymart Párizsban.