Vágólapra másolva!
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona klubelnöke már tavaly gyanította, így felkészült arra a lehetőségre, hogy Neymar a szerződése lejárta előtt elhagyja a labdarúgócsapatot.

„Gyanítottuk, hogy Neymar készül elhagyni a klubot, így a kivásárlási árát 222 millió euróra emeltük" - utalt a klubelnök a brazil támadó 2016-ban megújított szerződésére. Bartomeu hozzátette, ezek után már nyugodtak maradtak,

mert tisztában voltak vele, bármi történhet Neymarral, a Barcelona csak nyerhet.

Az elnök a klub hétfői kongresszusán elmondta: a Neymar-ügy árnyékot vetett a csapat tengerentúli felkészülésére, mert a játékosokat mindenhol erről kérdezték, miközben az érintett hivatalosan csak múlt szerdán jelentette be döntését.

Josep Maria Bartomeu fel volt készülve Neymar távozására Forrás: AFP/Lluis Gene

- utalt Neymar viselkedésére Bartomeu, aki hangsúlyozta, hogy egyetlen játékos sem áll a Barca felett „Mindennek van egy határa" - jelentette ki az elnök, aki Lionel Messi és Andrés Iniesta klubhűségét említette.

„Mindenkinek példát mutatnak, aki a klubunk színeit viseli."

Bartomeu szerint a klub felkészült a Neymar nélküli életre, és a brazilnak Messivel, valamint Luis Suárezzel alkotott támadótriója helyett inkább a csapatra összpontosítanak.

Nem új támadótrióra, hanem jobb csapatjátékra építenek Barcelonában Forrás: AFP/Javier Soriano

Neymar 2013-ban szerződött a Barcelonához, amelyben az elmúlt négy szezonban 105 gólt szerzett, valamint nyert nyolc trófeát, közte két bajnoki címet, három spanyol Király Kupát és egy Bajnokok Ligáját.

A 25 éves brazil támadó szerződtetését csütörtökön jelentette be a PSG, amely kifizette a katalán egyesületnek a világcsúcsot jelentő 222 millió eurós (67,6 milliárd forintos) kivásárlási árat.

Felforgathatja a világ futballját Neymar klubváltása

2017. augusztus 3-án a Paris Saint-Germain hivatalosan is bejelentette, hogy 222 millió euróért megvásárolta Neymart a Barcelonától. Az összeg több mint kétszerese az eddigi világrekordnak, amit Paul Pogba 105 milliója tartott. De honnan volt ennyi pénzük a párizsiaknak, akik egyszer már megszegték a pénzügyi fair play szabályát? Bedönti-e ez az átigazolás a futballpiacot?