A Barca játékosai is megtapsolták a Chape-tragédia túlélőjét

Barcelona, Chapecoense
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 7: Players of Chapecoense and Barcelona pose for a photo during the Joan Gamper Trophy match between FC Barcelona and Chapecoense at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain on August 7, 2017. Albert Llop / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Barcelona 5-0-ra legyőzte a brazil Chapecoensét a katalán klub alapítójáról elnevezett Gamper-kupán.

A Neymar nélküli Barca is sziporkázott, amely már az első félidőben 3-0-ra vezetett Deulofeu, Busquets és Messi góljaival. A szünet után Ernesto Valverde szép lassan a teljes kezdőcsapatot lecserélte, de ez a játékon nem látszott meg, és a két Suárez (Luis és Denis) góljával végül 5-0-ra nyertek a hazaiak.

Az újjáalakuló Chapecoense volt a Barca ellenfele a Gamper-kupán Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Albert Llop

2016. november 28-án a Chapecoense a Copa Sudamericana döntőjére tartott, amikor a repülőgép röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében.

A fedélzeten 77 ember utazott, a brazil csapat játékosai, a klub delegációja, 21 újságíró és a személyzet. A szerencsétlenséget hárman élték túl.

Jakson Follmann, Neto és Alan Ruschel, a Chapecoense-tragédia három túlélője Forrás: NurPhoto/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Az elsőként kimentett Alan Ruschel a Barcelona elleni meccsen tért vissza, kezdőként 36 percet játszott.

A lecserélésekor a közönség és a Barcelona játékosai is megtapsolták. A meccs kezdőrúgását a másik két túlélő, Neto és Follmann végezte el.

A Barcelona a Gamper-kupából befolyt teljes összeget a Chapecoensének utalta át.