Társoldalunk:

A Bayernnél fontosabb a stadion, mint Neymar

2017.08.09. 14:07

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem költene 222 millió eurót egy játékosra, inkább stadiont építene ennyi pénzből.

"Feltettem magamnak a kérdést: mi lenne a fontosabb, Neymar vagy az Allianz Aréna" - utalt a brazil támadó klubváltására Rummenigge, aki a Sport Bild magazinnak a választ is megadta. "Számomra egyértelmű, hogy az Allianz Aréna sokkal fontosabb. A Bayern Münchennél teljesen más a filozófiánk."

Rummenigge: összességében a Neymar-transzfer még többe is kerül, mint a stadionForrás: AFP/John MacDougall

Rummenigge hozzátette: "összességében a Neymar-transzfer még többe is kerül, mint a stadion."A Bayern 2005-ben, 25 éves lejáratra 346 millió eurós kölcsönt vett fel az új stadion felépítésére. A kölcsönt végül 2014-ben, 16 évvel korábban visszafizették a müncheniek.

Brit lapok szerint összességében csaknem 500 millió euróba kerül a PSG-nek NeymarForrás: AFP/Thomas Samson

A PSG csütörtökön jelentette be a 25 éves brazil támadó szerződtetését. A francia együttes kifizette a Barcelonának a világcsúcsot jelentő 222 millió eurós (67,6 milliárd forintos) kivásárlási árat, de brit lapok szerint összességében csaknem 500 millió euróba kerül a PSG-nek a brazil támadó. A korábbi világrekordot Paul Pogba tartotta, akiért a Manchester United tavaly 105 millió eurót fizetett a Juventusnak.

A Bayern júniusban klubrekordot jelentő összeget, 41,5 millió euróért fizetett Corentin Tolissóért, de Rummenigge szerint a PSG-szintű ajánlatokkal nem tud, és nem is akar versenyre kelni.

"Ezt a közvélemény és a rajongók is helyeslik" - foglalt állást Rummenigge, aki szerint a sportág vezető szervezeteinek, a kluboknak és a játékosoknak sürgősen le kellene ülniük egymással.

A Bayern München legnagyobb nyári fogása a Real madridtól szerződtetett james RodriguezForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Hörhager

"Sokkal racionálisabb szabályokat kellene kitalálnunk a labdarúgás egészére vonatkozóan. Ellenkező esetben a közvélemény számára teljesen érthetetlenné válik, a szurkolók pedig elveszítik vele a kapcsolatukat." - fogalmazott Rummenigge.