Tizenkét meccsre is eltilthatják a bírót meglökő Ronaldót

FOOTBALL - SPANISH SUPER CUP - FC BARCELONA v REAL MADRID 2018 CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP COUPE cup ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL MADRID Soccer Spain SPANISH SPORT SUPER
Cristiano Ronaldo of Real Madrid reacts as receives a red card during the Spanish Super Cup football match between FC Barcelona and Real Madrid on August 13, 2017 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain. - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI
Vágólapra másolva!
A spanyol szövetség szabályzata alapján nagyon súlyos büntetést is kaphat a Barcelona elleni Szuperkupa-mérkőzésen a játékvezetőt meglökő Cristiano Ronaldo.

A mérkőzésen az 58. percben csereként pályára lépő portugál sztár a 80. percben lőtt egy szép gólt, majd a gólöröm közben elkövetett mezlevétel miatt sárga lapot kapott.

Két perccel később Ricardo De Burgos játékvezető úgy ítélte meg, hogy Ronaldo egy műesést elővezetve próbált büntetőt kiharcolni, így másodjára is felmutatta neki a sárgát, amire a begőzölt támadó meglökte.

Az ilyen eseteket pedig nagyon súlyosan szankcionálja a spanyol szövetség fegyelmi szabályzata. A 96. pont kimondja, hogy az a játékos, aki „megragadja, meglöki vagy megrázza a játékvezetőt”, és teszi ezt „kirívóan erőszakos módon” az négytől tizenkét mérkőzésig szóló eltiltásra számíthat.

A játékvezető a mérkőzés utáni jelentésében is rögzítette a történteket:

„A piros lap felmutatása után a játékos, félreérthetetlen módon meglökött.”

Példaként szolgálhat Marko Livaja, a Las Palmas csatárának esete, aki áprilisban öt meccses eltiltást kapott, miután meglökte a játékvezetőt és kiállították. Egy meccs járt a piros lapért, négy pedig a lökdösődésért.