Társoldalunk:

Bosszút állt Messin Ronaldo

2017.08.14. 11:13

Cristiano Ronaldo emlékezetes produkcióval lett a Spanyol Szuperkupáért vívott első Barcelona-Real Madrid mérkőzés főszereplője. Két sárga lapja közül az elsőt egy olyan dologért kapta, amit nem nagyon szeretnek az edzők, mégis biztosak lehetünk benne, hogy senki nem fogja neki szóvá tenni.

A Real Madrid 3-1-re nyerte idegenben a találkozót, azaz nagyon kényelmes helyzetből várhatja a szerdai madridi visszavágót. Még úgy is, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo a kiállítása miatt nem léphet pályára.

Ronaldo bombagólt lőtt, majd kiállították a Barca ellen

A Real Madrid 3-1-re legyőzte a Barcelonát a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén. Cristiano Ronaldo csereként lépett pályára, bombagólt lőtt, majd színészkedésért kiállították. Ernesto Valverde a gálacsapattal állt fel, Messi és Suárez mellett Deulofeu volt ott a támadósorban. A Realnál Ronaldo csak a kispadon kezdett, a három éve eltiltott Modricot pedig Mateo Kovacic pótolta a középpályán.

A portugál sztár csak az 58. percben állt be Karim Benzema helyére, majd a 80. percben egy nagyszerű tekeréssel másodszor is megszerezte a vezetést a bajnoki címvédőnek. Ezt követően lekapta a mezét, majd nem sokkal később felmutatta azt a Camp Nou közönségének. 

A mutatványért járt a sárga, de nincs ember a Real-szurkolók között, aki ezt felróná Ronaldónak. A portugál ugyanis, mondhatni, kiegyenlítette a számlát, amit még Lionel Messi nyitott áprilisban Madridban, amikor az ő góljával nyerte meg 3-2-re az el Clásicót a Barcelona.

A második sárga lapot műesésért kapta, legalábbis Ricardo De Burgos játékvezető így látta. A Real edzője, Zinedine Zidane szerint persze túl szigorú volt az ítélet.

„Nagyszerűen játszottunk. Ami bosszantó számomra, az Cristiano kiállítása - mondta Zidane. A Ronaldóval szemben elkövetett szabálytalanság talán valóban nem ért büntetőt, de a műesésért kiosztott második sárga lapot kicsit erősnek tartom.”

Katalán oldalon érthetően bosszúsabbak a főszereplők. 

„Nem szeretünk veszíteni, különösen a Real Madrid ellen, és különösen egy trófeáért vívott összecsapáson” - nyilatkozta Ernesto Valverde, aki tétmérkőzésen ezzel a vereséggel mutatkozott be.

Zinedine Zidane és Ernesto ValverdeForrás: NurPhoto/Urbanandsport/NurPhoto/Nur Photo

A Barcelona edzője szerint „fájdalmat okozott” nekik a kétgólos hazai vereség, de „össze kell fogniuk”, hogy felkészüljenek a következő mérkőzésre, ami a Szuperkupa második, egyben záró felvonása lesz.

Sergio Busquets, a Barcelona válogatott középpályása Valverdénél konkrétabban vonta le a találkozó tanulságait: A csapatot meg kell újítani, és kétség sem férhet ahhoz, hogy új játékosokat kell igazolnunk.”