Társoldalunk:

Büntetőeljárást indítana a pénzmosással vádolt Barca-elnök

2017.08.16. 18:07

A Barcelona hivatalos közleményben jelezte, hogy kész bírósági eljárást indítani azok ellen, akik szerint Paulinho leigazolásából Josep María Bartomeu klubelnök profitálja a legtöbbet.

Bartomeu a vezérigazgatója az Adelete építő és logisztikai cégnek, amely összeesküvés-elméletek szerint felajánlotta az Evergrande-csoportnak (Paulinho volt klubjának névadó szponzora), hogy elvállalják az Ocean Flower Island projekt építését. Erre a pályázatra Florentino Perez cégének, az ACS-csoportnak is fájt a foga, de Paulinhónak köszönhetően úgy néz ki, hogy az Adelete lesz a befutó.Ilyen kontextusban a játékos leigazolása pénzmosásnak minősülne.

Bartomeu szerint nincs semmi susmus a háttérbenForrás: AFP/Lluis Gene

A közleményben a Barcelona felszólítja az informátort és a médiát a helyzet tisztázására, máskülönben büntetőeljárást indít és kárpótlást fog követelni.A Barcelona nem tolerálja a hamis információkat, amik rossz fényt vetnek a klubra.

Paulinhóért 40 millió eurót fizettek a katalánok a kínai Kuangcsou Evergrande csapatának.A brazil középpályást annak idején megválasztották a Tottenham legrosszabb igazolásának, aki távozásakor kijelentette, hogy a pénzszerzés és a levezetés miatt szerződik Kínába. Igaz, a Kuangcsouban nyújtott teljesítménye miatt időközben visszakerült a brazil válogatottba.