Nagy bajban a Diósgyőr

Balmazújváros, DVTK, NBI,
A diósgyőri Eperjesi Gábor (b) és balmazújvárosi Eke Uzoma a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Diósgyőri VTK mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban
Vágólapra másolva!
Komoly bajba kerülhet a Diósgyőr focicsapata, mivel a klubot üzemeltető Diósgyőr FC Kft. tőkéjének értéke 2016 év végén mínusz 585 511 millió forint volt, ami azt jelenti, hogy a sorozatos veszteséges működés miatt a klub felélte a saját vagyonát - írja a Blikk. 

A szövetség tájékoztatása szerint a DFC Kft.-nek 2017. augusztus 31-ig van határideje a saját tőke rendezésére, ezután az MLSZ szankciókat alkalmazhat a Diósgyőr FC Kft. felé - egyebek mellett ez állt abban közgyűlési anyagban, amelyről hétfő reggel döntöttek a képviselők.

A diósgyőri Eperjesi Gábor (b) és balmazújvárosi Eke Uzoma a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Diósgyőri VTK mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A boon.hu megkérdezte ezzel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetséget, a szervezet azt írta,

Ez az egyik feltétele a vagyoni értékű jogok központi bevételeiből juttatott pénzek átutalásának." Az MLSZ hozzáteszi, hogy az egyik legfontosabb mutató a számviteli mérleg szerinti saját tőke, amely a klub saját vagyonát jelképezi. Az eljárásrend szerint ennek 2016. december 31-én elvárt szintje első osztályban 200 millió forint.

A Diósgyőr ettől az összegtől közel 800 millió forinttal marad el, és ha 2017 augusztusáig nem egyenlítik ki a számlát, akkor nagyon komoly bajba kerülhet a klub.

A délelőtt folyamán közben a Diósgyőr hivatalos oldalán nyugtatta meg a klubért aggódókat: