Társoldalunk:

A kapitány számítana Rooney-ra a világbajnokságon

2017.08.24. 20:07

Gareth Southgate szövetségi kapitány nyitva hagyta az angol válogatott ajtaját Wayne Rooney előtt, aki szerdán jelentette be, hogy a jövőben nem lép pályára a válogatottban.

"Nagyszerű formában van, határozottan az volt az elképzelésem, hogy meghívom a keretbe" - mondta Southgate Rooneyról. A szakember elárulta: fél órán át beszélt a játékossal. "Szövetségi kapitányként mást nem tudtam tenni, mint megérteni az érveit és tudomásul venni a döntését" - tette hozzá.

Southgate csütörtökön hirdette ki 28 fős keretét - Harry Maguire (Leicester City) és Nathaniel Chalobah (Watford) először kapott meghívót - a soron következő két világbajnoki selejtezőre. Az angolok jövő hét pénteken Máltán játszanak, három nappal később a Wembley Stadionban fogadják Szlovákiát.

A kapitány számítana RooneyraForrás: AFP/Ian Macnicol

Southgate újságírói kérdésre, miszerint számítana-e Rooneyra a 2018-as világbajnokságon, ha az utazó keret kijelölését sérülések nehezítenék, azt válaszolta, hogy igen.

Rooney 119 alkalommal lépett pályára a válogatottban, a mezőnyjátékosok közül a legtöbbször, az örökrangsorban csak a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton áll előtte. A támadó 53 gólt szerzett, ezzel a nemzeti együttes történetének legeredményesebb játékosa.