Rekordösszegért mehet Liverpoolba Gulácsi csapattársa

RB Leipzig v Sevilla FC - Emirates Cup Emirates Cupmatch between RB Leipzig against Sevilla  at Emirate Action Sport Club Football Soccer Soccer Team Sports TEAM
Naby Keita of RB Leipzig during Emirates Cup match between RB Leipzig against Sevilla at Emirates Stadium on 29 July 2017 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Liverpool lefoglalózta a Bundesligában szereplő RB Leipzig guineai középpályását, Naby Keitát, aki 2018 nyarán csatlakozhat Jürgen Klopp csapatához. Thomas Lemar azonban akár már az idén érkezhet Monacóból.

A Liverpool nyári átigazolási hadjáratának középpontjában kezdettől fogva a lipcsei csapat egyik legfontosabb játékosa állt, és a néha már ízléstelen üzengetésig fajuló alkudozásnak csak meglett az eredménye. A Guardian információi szerint az RB Leipzig elfogadta, hogy a Liverpool kicsit megtoldva Keita 52 millió eurós kivásárlási árát 2018 nyarán elvihesse Keitát.

Naby Keita 2018 nyarán költözhet Angliába Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

A megemelt árra azért volt szükség, mert Jürgen Klopp, mondhatni, így foglalózta le a guineait, akire a Barcelona is fente a fogát. A magasabb vételár mellett a Leipzig azt is elérte, hogy az idei BL-szezonban - ami az első lesz a klub történetében - Keita még az ő mezükben lépjen pályára.

Klopp kerete azonban így is tovább bővülhet: a vörösök várhatóan még az átigazolási piac zárása előtt megegyeznek a Monacóval Thomas Lemarról, akiért az Arsenal is bejelentkezett, azonban ők a hercegségből azt a választ kapták, hogy a balszélső nem eladó.

A Liverpool azonban nem csak a - szintén klubrekordot jelentő - mintegy 65 millió eurót lenne hajlandó letenni a fiatal franciáért, de, ha kell, akkor a belga támadójukat, Divock Origit is hozzácsomagolnák egy készpénz küldeményhez.