Társoldalunk:

Mészöly Géza távozott a Haladás kispadjáról

2017.08.29. 14:51

A kedd délelőtti edzés előtt közös megegyezéssel szerződést bontott az OTP Bank Ligában szereplő Szombathelyi Swietelsky-Haladás Mészöly Géza vezetőedzővel.

A kedd délelőtti tréning kezdete előtt Tóth Miklós ügyvezető igazgató az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy a klub és Mészöly Géza közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és úgy látták jónak, ha közös megegyezéssel szerződést bontanak – írja a klub honlapja.

Mészöly tehát már nem a Haladás vezetőedzője és kérdéses a szakmai stáb – Csordás Csaba és Gál István másodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző sorsa. Amennyiben az új – egyelőre ismeretlen tréner – igényt tart a munkájukra, természetesen maradhatnak. A keddi edzést mindenesetre Orbán Attila erőnléti tréner tartotta.

Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vett át és tartotta bent a csapatot – mondta Tóth Miklós. Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly – s mi is büszkék vagyunk."Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés – mindannyian többre számítottunk. Ezért határoztuk el közösen a váltás mellett."

"Ami az új edzőt illeti, egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalásban állunk."

Mészöly Gézának új kihívás elé kell néznieForrás: haladas.hu

„Jó érzéssel gondolok az itt eltöltött időszakra, szerettem itt lenni – jelezte Mészöly Géza. Szerintem ezért is fogadtak el anno a játékosok, mert érezték, szeretek a Haladásnál dolgozni. Az előző szezont kimagasló eredménynek tekintem, a munka és az egység, valamint a közös akarat és tulajdonosi bizalom segítette a munkámat, ennek köszönhető a tavalyi szép eredmény. Nem szabad elfelejteni, hogy ezt az eredményt a létesítményfejlesztés miatt, végig idegenben értük el, ezért szeretném külön megköszönni a soproni és szombathelyi szurkolók támogatását is. Ami a hét fordulót illeti, a két győzelem kevés, de mindkettő bravúros siker volt. Ugyanakkor az is igaz, hogy idegenben még gólt sem szereztünk."A vezetőkkel egyetértésben értékeltük az elmúlt hetek eseményeit, úgy láttuk jónak, hogy elválnak útjaink. Bármennyire fájdalmas is a búcsú, jó emlékekkel gondolok vissza a Haladásra."

Mészöly Géza a 2014/15-ös, akkor még 16 csapatos bajnokság hajrájában, a 15., kieső helyen vette át a Haladás irányítását. Az utolsó négy fordulóban a bent tartotta a vasiakat: a 14. helyen zárt a zöld-fehér együttes. Ezt követően három évre szóló, 2018. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a tréner. A 2015/16-os bajnokságban – immáron 12 csapatos NB I-ben – az ötödik, a 2016/17-esben pedig a hatodik helyre kormányozta a gárdát.

A mostani bajnokságban viszont kátyúba ragadt a Hali szekere: hét meccsen két győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be a csapat, és hat pontot gyűjtve a tizedik helyen tanyázik.