Pompás gólokkal kezdődött a vb-selejtezők hete

Horizontal
UAE's midfielder Ali Mabkhout (R) celebrates scoring an equalising goal during the 2018 FIFA World Cup qualifier football match between UAE and Saudi Arabia at the Hazza Bin Zayed Stadium in Al-Ain on August 29, 2017. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Arab Emírségek–Szaúd-Arábia találkozóval vette kezdetét a vb-selejtezők újabb köre. Az ázsiai zónában játszott mérkőzést a hazaiak nyerték, méghozzá nem is akármilyen gólokkal.

Az ázsiai zóna B csoportjának második helyén, viszonylag kényelmes pozícióban tanyázó szaúdiak a 20. percben Navaf el-Abid büntetőjével szereztek vezetést, de a hazaiak egy perccel később Ali Mabhut parádés góljával egyenlítettek.

A 60. percben pedig már vezetett az Emírségek csapata, miután Ahmed Halil labdát szerzett a vendégek térfelének közepén, majd 25 méterről irgalmatlanul a kapuba bombázott.

A hazaiak a meccs végén tíz emberre fogyatkozták, de így is megőrizték az előnyüket. A győzelemmel pedig még maradt egy halvány esélyük, hogy továbbjussanak a csoportból, és versenyben maradjanak a oroszországi vb-szereplés kiharcolásáért.

Eredmény:
Ázsiai zóna, 3. selejtezőkör,
B-csoport, 9. forduló:
Arab Emírségek–Szaúd-Arábia 2–1 (Mabhut 21., Halil 60., ill. el-Abid 20. – 11-esből)

A csoport állása:
1. Japán 17 pont (8 mérkőzés), 2. Szaúd-Arábia 16, 3. Ausztrália 16 (8 mérkőzés), 4. Arab Emírségek 13, 5. Irak 5 (8 mérkőzés), 6. Thaiföld 2 (8 mérkőzés)

A csoport első két helyezettje kijut a vb-re, a harmadik pótselejtezőt játszik az A csoport harmadikjával és a párharc győztese 2017 novemberében interkontinentális pótselejtezőt vív a CONCACAF-zóna 4. helyezettjével.