A legrosszabbkor dőlt ki az olasz védelem szíve

Chiellini
Juventus' defender Giorgio Chiellini looks on during the Italian Serie A football match Genoa v Juventus at The Luigi Ferraris Stadium in Genoa on August 26, 2017. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Giorgio Chiellini bokasérülés miatt kihagyja az olasz válogatott Spanyolország és Izrael elleni világbajnoki selejtezőjét.

A 33 éves védő az edzésen sérült meg, és már vissza is utazott Torinóba, ahol további vizsgálatok várnak rá.

Gian Piero Ventura szövetségi kapitány törheti a fejét, hogy hogyan oldja meg a Barzagli, Bonucci, Chiellini (BBC) trió felbomlását. Az olaszok általában három védővel játszanak,

de Chiellini kiesésével egy formációváltás sem kizárt a spanyolok ellen.

Ha Ventura mégis kitart a háromvédős rendszer mellett, Rugani kerülhet be a kezdőcsapatba.

Még kérdéses, hogy mennyit kell kihagynia Chiellininek Forrás: AFP/Marco Bertorello

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Juve-védő pályára léphet-e a Chievo elleni bajnokin,

és az utána következő Barcelona elleni BL-meccsen szeptember 12-én.

Az olaszok jelenleg rosszabb gólkülönbségük miatt csak másodikok a csoportban, így a szombati, Bernabéuban megrendezett spanyol-olasz a presztízsen kívül a csoportelsőségről is dönt majd.

A spanyolok csatár nélkül mehetnek neki az olasz BBC-nek

Augusztus 31-én folytatódnak a 2018-as oroszországi világbajnokság európai és dél-amerikai selejtezői. A spanyol-olasz a presztízsen kívül most a csoportelsőségről is szól, ráadásul Julen Lopetegui szövetségi kapitány meglepő húzásra készül. A több száz milliós francia válogatott 34 éve nem látott szégyenbe taszíthatja a hollandokat, míg az argentinok Jorge Sampaolival kerülnék el a csúfos kudarcot.