Társoldalunk:

Costa Rica sokkolta Amerikát, veszélyben a vb

2017.09.02. 11:47

A magyar idő szerint szombaton hajnalban lezajlott Észak- és Közép-Amerikai vb-selejtezők rangadóján Costa Rica Marco Ureña duplájával idegenben nyert 2-0-ra az Egyesült Államok otthonában és hatalmas lépést tett Oroszország felé. 

Bruce Arena együttese ellenben bajba került, hiszen most már nem előre, hanem hátra kell tekintgetnie a csoportban. Mexikó Panama felett aratott győzelmével ugyanis már biztosan ott lesz Oroszországban, Costa Rica pedig mostani győzelmével hat pontra lépett el az amerikai válogatottól.

A mérkőzés hősének egyébként az MLS-ben futballozó Marco Ureña bizonyult, aki kétszer is mattolta a Tim Howardot, de a Real Madrid hálóőre, Keylor Navas is bemutatott néhány elképesztő bravúrt.

Az Egyesült Államok jelneleg 8 ponttal harmadik helyen áll a csoportjában, ami még automatikus kijutást ér, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a már selejtezős pozícióban álló 4. Hondurast és egy ponttal a már kieső Panamát.

Volt okuk az örömre a costa-ricaiaknak, hiszen győzelmüknek köszönhetően közel kerültek az oroszországi vb-hezForrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Lawrie

A CONCACAF-zóna küzdelmeiből még három forduló van hátra, az USA sorrendben Hondurassal, Panamával, valamint Trinidad és Tobagóval találkozik.