Társoldalunk:

Szalai szerint bátran kell játszani a portugálok ellen

2017.09.02. 18:21

Vasárnap este háromnegyed kilenctől a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnok portugálokat fogadja a Groupama Arénában a világbajnoki-selejtezők B csoportjának 8. fordulójában. A lettek ellen betaláló Szalai Ádám a DIGI Sportnak elmondta, hogy a bátorságnak döntő szerepe lesz a mérkőzésen.

A legfontosabb, hogy mind a labdával, mind a labda elleni játékban mennyire leszünk bátrak, mennyire vesszük fel a párharcokat, és mennyire megyünk bele olyan párharcokba, ahol meg tudjuk mutatni, hogy igenis bátrak vagyunk. Az ellenfelet nem kell bemutatni, de a legfontosabb a bátorság lesz" - nyilatkozta a Sport 24-nek Szalai, aki részleges izomszakadás miatt ezúttal csak a lelátóról szoríthat a csapatnak. 

A gólszerző Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs a második magyar gól után a Magyarország - Lettország mérkőzésenForrás: MTI/Illyés Tibor

Ott lehet viszont a kezdőben Böde Dániel, aki sejti, mi lehet az ellenszer. „Masszív védekezésből kell kiindulnunk, nem is fogjuk többet birtokolni a labdát valószínűleg. A kontrákból el kell mennünk, és ha gólt tudunk szerezni, meg kell tartani az eredményt."

Böde Dániel kezdhet a sérült Szalai Ádám helyénFotó: Polyák Attila - Origo

A Fradi támadója nagyon örül, hogy a lettek után a portugálok ellen is telt ház előtt játszhat majd a válogatott, ráadásul a Groupama Arénában, amely számára duplán hazai pálya. „Ez mindig jólesik, és plusz energiával tölt fel, ezúton köszönöm is a szurkolóknak."

Varga Roland két év után rögtön gólpasszal tért vissza a nemzeti csapatba. Hogy vasárnap ott lesz a pályán, maga sem tudja, de úgy érzi, nem is ez a lényeg.

Varga Roland a mezőny egyik legjobbja volt a lettek ellenFotó: Polyák Attila - Origo

Nem tudom, hogy játszok, vagy nem játszok, jelen pillanatban a csapat érdeke a legfontosabb."

Szorosan nem kapcsolódik a portugálok elleni mérkőzéshez, de fontos megemlíteni, hogy vasárnap ünnepli 50. születésnapját Andreas Möller, a magyar válogatott másodedzője. A Telkiben csapat képviseletében Bernd Strock szövetségi kapitány, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány köszöntötte a korábbi világ- és Európa-bajnokot.

A magyar válogatott hét mérkőzés után 10 ponttal a B csoport harmadik helyén áll. Ha pontot veszít Portugália ellen, akkor a matematikai esélye is elszáll, hogy kiharcolja a szereplést a 2018-as oroszországi világbajnokságon.