Társoldalunk:

Tizennégyezerszeres különbség a pályán, a vége mégis 0-0

2017.09.04. 13:41

A francia válogatott óriási meglepetésre (szégyenére?) hazai pályán csak 0-0-s döntetlent játszott Luxemburggal az oroszországi vb-selejtező nyolcadik fordulójában.

Didier Deschamps a Lloris - Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa - Mbappé, Pogba, Kanté, Lemar - Griezmann, Giroud kezdővel állt fel, amelynek összértéke valamivel több mint 400 millió font (132,8 milliárd forint). Ezzel szemben Luxemburgé csak 27 720 (9,2 millió Ft),vagyis tizennégyezerszeres különbség volt a két csapat között, a végeredmény mégis 0-0 lett. 

1914-ben fordult elő utoljára, hogy a franciák nem tudák megverni Luxemburgot, akkor 5-4-re kikaptak. Nem is lehetne jobb alkalmat találni, hogy felidézzük Johan Cruyff legendás szavait:

A pénz nem tud gólt rúgni.”

A francia és a luxemburgi kezdőcsapat közti különbségForrás: ESPN UK/Twitter

Deschamps válogatottjával nagyot fordult a világ a nyáron, jelenleg a négy legdrágább játékosból három francia (Mbappé, Pogba, Dembelé). Mellettük a Manchester Cityhez igazoló Mendy minden idők legdrágább védője lett (51,75 millió font- 17,1 milliárd Ft), Tolissót Bundesliga-rekordért szerezte meg a Bayern München (37,35 - 12,4 mrd Ft), Lacazette-nél pedig még senkire sem költött többet az Arsenal (47,7 - 15,8 mrd Ft).

A vb miatt a botlás ellenére sem kell aggódni, még így is egy ponttal vezetnek a svédek, és néggyel a hollandok előtt.