Vágólapra másolva!
Carlos Godinho, a portugál futballszövetség sportigazgatója nem fogta vissza magát, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a magyar csapat, helyenként különösen kemény játékáról, amit a portugálok elleni vasárnapi vb-selejtezőn mutattak.

Vasárnap a Groupama Arénában a Portugália világbajnoki selejtezőn Adré Silva góljával 1-0-ra legyőzte a magyar válogatottat. Bernd Storck csapata a mérkőzés 30. percétől fogva emberhátrányban játszott, miután a játékvezető kiállította a Pepét lekönyöklő Priskin Tamást.

Tíz emberrel nem volt esélyünk Ronaldóék ellen

A magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában 1-0-ra kikapott az Európa-bajnok portugál válogatottól a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában. Priskin Tamásé volt a legnagyobb hiba, aki teljesen értelmetlenül állíttatta ki magát, így az Európa-bajnok ellen másfél félidőn át tíz emberrel játszottunk, és a gól sem volt éppen elkerülhetetlen. Októberben Svájcban Dzsudzsák Balázs nem játszhat.

A magyar csapat ezúttal a szokottnál valóban sokkal keményebben lépett föl, több portugál is őrzi a találkozó nyomait, amire kicsit rájátszanak ezzel a fotosoppolt képpel is, amit José Fonte tett ki a közösségi oldalára.

Rasgadinho sim e nós gostamos!!!Sempre juntos maltinha créditos : @insoniascarvao

A post shared by JOSE F4NTE (@f6nte) on

Carlos Godinho, a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) sportigazgatója már nem nevetett ilyen önfeledten a történteken. Ő a portugál Record című lapnak nyilatkozva kimondottan éles szavakkal illette a magyar válogatott játékát.

„Ezek a játékosok nem tisztelik a magyar labdarúgás fantasztikus múltját. Albert Flórián vagy Puskás Ferenc rosszul lett volna, ha látja a vasárnap történteket” – idézi a Recordnak nyilatkozó egykori sportvezetőt a Nemzeti Sport Online.

Godinha szavaira az alábbiakkal reagált a magyar szövetség, kiemelve a két szervezet közötti baráti viszonyt, valamint a tényt, hogy a magyar válogatott a legritkábban kap piros lapot.

"Mindenek előtt fontos tisztázni, hogy a portugál sajtó által átvett poszt egy olyan személytől származik, aki már nem áll a Portugál Labdarúgó Szövetség alkalmazásában, így semmiképp sem tekinthető hivatalos álláspontnak – áll az MLSZ által kiadott közleményben. – Ugyanakkor Bernd Storck szövetségi kapitány is elmondta, hogy szó sem volt Priskin részéről szándékosságról, amit egyébként maga a válogatott csatára is megerősített a közösségi médiában, ahol azt is leírta, - közvetlenül Pepének címezve sorait, - hogy borzasztóan sajnálja a történteket.

Szent a béke a két csapat játékosa között Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Fontos hangsúlyozni, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak 11 év után ez az első piros lapja (akkor Vanczák Vilmost állították ki a Málta elleni, szomorú emlékű, 2-1-es vereséget hozó meccsen – a szerk.),

A magyar és a portugál szövetség egyébként kitűnő viszonyt ápol egymással, melyet kölcsönös tisztelet jellemez, de ugyanez elmondható a két nemzeti csapat játékosairól is, ami vasárnap este, a lefújást követő pillanatokban is egyértelműen látszott.