Társoldalunk:

A német bajnokság a Premier League nyomába eredt

2017.09.07. 10:31

A Kicker számításai szerint a Bundesliga csapatai 617 millió eurót költöttek a nyári átigazolási szezonban, 69 millióval többet, mint tavaly.

A Bayern München 67,6 milliót költött új játékosokra, igaz, ennek a nagy része Corentin Tolissóra ment el, akit Bundesliga-rekordért (41,5) szerzett meg a Lyontól. A nagy rivális Dortmund valamivel több mint 80 milliós profitot könyvelt el, köszönhetően Ousmane Dembelé eladásának, akiért 105 milliót fizetett a Barcelona.

Tolissóért Bundesliga-rekordot fizetett a BayernForrás: AFP/Matthias Balk

A felmérés szerint összesen kilenc klub költött többet, mint amennyi a játékoseladásokból befolyt neki. A Schalke mérlege minden korábbinál rosszabb (-40,9), annak ellenére is, hogy 19 játékos távozott a klubtól (legtöbbjük csak kölcsönbe ment). Gulácsi Péter csapata, a Lipcse 28 milliós minuszban zárt,de nagyot fog billenni a mérleg jövő nyáron, amikor megérkezik az a körülbelül 70 millió, amit a Liverpool fizet Naby Keitáért.

A Leverkusen, a Hertha és a Hoffenheim is pluszos lett, nem úgy, mint a két feljutó, a Hannover és a Stuttgart, akik összesen 40 milliót költöttek, bevételük pedig alig volt.