A német bajnokság a Premier League nyomába eredt

Tolisso
French new signed player of German First division football club Bayern Munich Corentin Tolisso (R) poses with his new jersey next to Bayern Munich CEO Karl-Heinz Rummenigge during a press conference in Munich, on July 10, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Matthias Balk / Germany OUT
Vágólapra másolva!
A Kicker számításai szerint a Bundesliga csapatai 617 millió eurót költöttek a nyári átigazolási szezonban, 69 millióval többet, mint tavaly.

A Bayern München 67,6 milliót költött új játékosokra, igaz, ennek a nagy része Corentin Tolissóra ment el, akit Bundesliga-rekordért (41,5) szerzett meg a Lyontól. A nagy rivális Dortmund valamivel több mint 80 milliós profitot könyvelt el, köszönhetően Ousmane Dembelé eladásának, akiért 105 milliót fizetett a Barcelona.

Tolissóért Bundesliga-rekordot fizetett a Bayern Forrás: AFP/Matthias Balk

A felmérés szerint összesen kilenc klub költött többet, mint amennyi a játékoseladásokból befolyt neki. A Schalke mérlege minden korábbinál rosszabb (-40,9), annak ellenére is, hogy 19 játékos távozott a klubtól (legtöbbjük csak kölcsönbe ment). Gulácsi Péter csapata, a Lipcse 28 milliós minuszban zárt,

de nagyot fog billenni a mérleg jövő nyáron, amikor megérkezik az a körülbelül 70 millió, amit a Liverpool fizet Naby Keitáért.

A Leverkusen, a Hertha és a Hoffenheim is pluszos lett, nem úgy, mint a két feljutó, a Hannover és a Stuttgart, akik összesen 40 milliót költöttek, bevételük pedig alig volt.