Társoldalunk:

Örökre eltiltották a csaló bírót, újrajátsszák a vb-selejtezőt

2017.09.07. 07:25

A Nemzetközi Labdarúgó-Szövetség (FIFA) döntése értelmében újrajátsszák a Dél-Afrika - Szenegál világbajnoki selejtezőt, miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta a csalással vádolt játékvezető örökös eltiltását.

2016 novemberében Dél-Afrikai 2-1-re győzött Szenegál ellen, de a hazaiak vezető gólja gyanús körülmények között született; Joseph Lamptey bíró tizenegyest ítélt egy teljesen ártalmatlan szituációban.

Márciusban a FIFA csalásért örökre eltiltotta a játékvezetőt, aki a CAS-nál fellebbezett, de az ügyét helybenhagyták.A Dél-Afrika - Szenegál vb-selejtező eredményét törölték, és november 12-én újrajátsszák a meccset.

A legújabb hírek szerint azonban a dél-afrikai szövetség arra készül, hogy fellebbez az ítélet ellen. "Nem fogadjuk el a határozatot. Ha minden mérkőzést újrajátszanánk, amelyen a bíró hibázik, soha nem lenne vége egyetlen sorozatnak sem" - áll a SAFA-elnök Danny Jordaan közleményében.

Négy forduló után Dél-Afrika a negyedik, Szenegál a harmadik a 2018-as oroszország világbajnokság afrikai selejtezősorozatának D csoportjában.