Együtt focizott a börtönben Lecsó, a bundázó magyar focista a Barca elnökével

Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Santiago Segura
Cesc Fabregas, Sergio Agüero és Santiago Segura a börtönválogatottban a nagysikerű Torrente 3 című filmben
Vágólapra másolva!
A magyar bundaper egyik fő vádlottja, L. Mátyás a Borsnak azt állította, miután a spanyol hatóságok elfogták, és előzetesbe helyezték a Soto del Real-i börtönbe, együtt ült az FC Barcelona korábbi elnökével, Sandro Rosellel is, akivel bombaerős focicsapat tagjai voltak.

Az Interpolos körözést még 2011-ben adta ki a cremonai ügyészség a Lecsó becenévre hallgató férfi és négy magyar bűntársa ellen, a vádak szerint több olasz labdarúgó mérkőzést is manipuláltak. L. Mátyást végül a spanyol hatóságok tartóztatták le és helyezték előzetesbe, mivel nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene.

- kezdte L. Mátyás, aki elárulta, hogy az előzetesben jól bántak vele, és az itthoniakhoz képest luxuskörülmények fogadták. – Egész nap sportolhattunk, medencében fürödhettünk, tévézhettünk.

A szomszédos cellákban ült Katalónia korábbi elnökének a fia, és a Barcelona volt elnöke, Sandro Rosell is."

Sandro Rosell négy évig volt az FC Barcelona elnöke Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Rosell 2010 és 2014 között volt az FC Barcelona elnöke, de gyanús üzleti ügyekbe keveredett. A katalán üzletember tisztázatlan pénzmozgások által segített a katariaknak a sikeres vb-rendezési pályázatukba, aztán kiderült, hogy

Neymar 2013-as leigazolásakor a Santos csak 17,1 millió eurót kapott a játékosért, miközben összesen 95 millió euró cserélt gazdát,

ezért le kellett mondania elnöki posztjáról. Jelenleg azért ül börtönben, mert a brazil válogatott televíziós jogainak értékesítésével ügyeskedett, a vád szerint 15 millió eurót mosott tisztára.

A katalán üzletember Neymar leigazolásába bukott bele Forrás: AFP/Josep Lago

„Több szabadon bocsátási kérelmet is segített nekem spanyolul megírni. Aztán egy csapatban fociztunk, és annyira jól ment a játék, hogy

Persze nemcsak gazdagsági bűncselekmények miatt voltak bent emberek, volt ott kolumbiai drogbáró is, de szerencsére nem akadt problémám" - tette hozzá Lecsó, akit a spanyol hatóságok végül kiadtak Olaszországnak, ahol négy napot töltött.

Végül bíróság elé állt, két órán belül tisztázta magát és megszüntették ellene az elfogatóparancsot.

Legközelebb októberben kell megjelennie a magyar bíróságon a nemzetközi focicsalások ügyében.