Thomas Doll bízik a kedvező széljárásban

Budapest, 2017. május 29. Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője (b) a Michael Oenning, a Vasas német vezetőedzője a Magyar Kupával a döntő előtt tartott sajtótájékoztatón a budapesti Groupama Arénában 2017. május 29-én. A Vasas a címvédő Ferencvároshoz hasonlóan kettős győzelemmel jutott a május 31-i döntőbe, amelyet a Fradi otthonában, a Groupama Arénában rendeznek. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Ferencváros hét forduló után 10 ponttal mindössze az 5. helyen áll az OTP Bank Ligában. A csapat vezetőedzője, Thomas Doll tudja, hogy az elmúlt hetek játékával nem lehet nyerni semmit, de a cél még mindig a Fradi 30. bajnoki címe és a Magyar Kupa újbóli elhódítása.

- mondta Thomas Doll az M4 Sportnak. A Fradi két évvel ezelőtt a 7. forduló után 100%-os teljesítménnyel, 21 ponttal vezette a bajnokságot, tavaly viszont csak négy győzelemmel álltak hét játéknap után. A német szakember szerint azonban nem szabad összevetni két szezonnal ezelőtti teljesítményt a mostanival, mivel - mint mondja - sem Hajnal Tamás, sem Gera Zoltán, sem Leandro, sem Böde Dániel nem fiatalodik.

A Videoton elleni vereség után sok szurkoló követelte Thomas Doll távozását Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A tréner úgy gondolja, a következő mérkőzések kulcsfontosságúak lesznek a csapat életében, mivel visszatér több játékosuk is sérülésből. Azt is hozzátette, hogy néhány játékos nem ütötte meg az elmúlt időszakban azt a színvonalat, amit a Ferencváros képvisel:

- mondta. A szurkolókról így vélekedett Doll: „Nagyon jól tudom, milyen a labdarúgás lélektana. Játékosként is tapasztaltam, hogy egy pillanat alatt megváltozik a széljárás. Úgy érzem, a szurkolók és köztem mindig is kölcsönös volt a tisztelet, a megbecsülés. Amikor néhány hónapja megnyertük a Magyar Kupát, akkor is nehéz helyzetben voltunk, de együtt kikászálódtunk a gödörből.

Három és fél év alatt hét trófeát gyűjtöttünk be, ez nagy siker, de megértem a drukkereket. Senki nem akar ilyen gyenge focit látni."

A mester már alig várja, hogy ismét pályára lépjenek: "Véget ért a kéthetes szünet, végre ismét pályára léphetünk és reményeim szerint tisztul majd a kép."

A Ferencváros-Vasas mérkőzés ma 18 órakor keződik, a rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.