Vágólapra másolva!
A New England Revolution óriási, hétgólos verést kapott a remeklő Atlanta United otthonában az amerikai profi focibajnokság szerdai játéknapján. A bostoniak magyar válogatott csatára, Németh Krisztián nem lépett pályára.

Az MLS Keleti főcsoportjának 8. helyén álló New England Revolution két győzelem után utazott az ötödik helyen álló Atlanta Unitedhoz. Lehet, hogy a két hete átadott hiper-modern Mercedes-Benz Arena nyűgözte le a kelleténél jobban a Rev focistáit, de tény, hogy a venezuelai Josef Martínez már a 2. percben megszerezte a vezetést.

A 40. percre Martínez két tizenegyes formájában duplázott, a második után az Atlanta már kettős emberelőnyben volt. A New England mindkét játékosát a videóbíróra hagyatkozva állította ki a játékvezető.

A végül négy gólt hozó első félidőt után a Revolution a második 45 percben kapott még hármat, összesen öt atlantai játékos rúgott gólt. A vendégek neve mellé pedig bekerült még egy kínos statisztika is: ők lettek az első csapat az MLS történetében, amelyik kapuralövés nélkül zárt egy mérkőzést.

A New England magyar válogatott csatára, Németh Krisztián ezúttal nem lépett pályára, a kispadról volt kénytelen végignézni csapata produkcióját.

Az MLS történetében ennél nagyobb különbségű vereséget még egyetlen csapat sem szenvedett. Hét gól is csak kétszer volt két csapat között: 1998-ban a Dallas Burn kapott ki 8-1-re a Los Angeles Galaxy otthonában, 2001-ben pedig a Chicago Fire nyert 7-0-ra a Kansas City Wizards otthonában.