Az Arsenal és a Köln is büntetésre számíthat

FOOTBALL - UEFA EUROPA LEAGUE - ARSENAL v FC KOLN 2018 ARSENAL COLOGNE EUROPA FOOT FOOTBALL KOLN league Soccer SPORT UEFA
FC Koln fans during the UEFA Europa League, Group H football match between Arsenal and FC Koln on September 14, 2017 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Sebastian Frej / ProSportsImages / DPPI
Vágólapra másolva!
Az UEFA természetesen vizsgálja, mi történt Londonban az Arsenal Köln elleni Európa Liga-meccsén.

A csütörtöki meccs az Emirates-ben egy órát csúszott, miután 20 ezer német szurkoló érkezett a stadionhoz, noha csak 3000 jegyet kaptak hivatalosan a kölni drukkerek. A németek egy darabig nem engedték be az angol szurkolókat, de később normalizálódott a helyzet.

A kölni szurkolók ellepték London belvárosát Forrás: thesun.co.uk

Az UEFA pénteken már be is jelentette, hogy vizsgálat indult az ügyben. Pirotechnikai eszközök, dobálás, nézőtéri rendbontás és rongálás miatt vizsgálódnak a kölni szurkolók esetében, míg az Arsenal esetében a biztonsági személyzet fellépését vizsgálják.

Kölni szurkolók a stadionban Forrás: DPPI/Sebastian Frej

Az UEFA előírásai szerint ugyanis minden meccs előtti, közbeni és utáni, stadionon belüli és kívüli eseményekért a rendező klubot terheli a felelősség.

A mérkőzést az Arsneal 3-1-re megnyerte és több ezer német szurkolónak sikerült a hazai szektorokba jegyhez jutniuk, ennek ellenére békés volt a hangulat. A vendégszektorban lobbant több pirotechnikai eszköz, de a rendfenntartók kézben tartották az eseményeket.