Társoldalunk:

A Crystal Palace újabb negatív rekordot döntött

2017.09.16. 15:35

A Premier League 5. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Crystal Palace hazai pályán 1-0-ra kikapott a Southamptontól, így rúgott gól és pont nélkül, 0-8-as gólkülönbséggel, továbbra is a tabella utolsó helyén szerénykedik.

A londoni klub a hét elején menesztette a holland Frank de Boert, aki mindössze 77 napot töltött a Crystal Palace kispadján, ezzel negatív rekordot állított fel a Premier League-ben. 

Roy Hodgson irányításával sem rúgott gólt a Crystal PalaceForrás: AFP/Adrian Dennis

A helyére a korábbi angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson érkezett, aki a harmadik menedzser lett (Sir Alex Ferguson és Sir Bobby Robson után) a bajnokság történetében, aki 70 év felett leülhetett a kispadra.

A társaságot azonban nem tudta felrázni, így a Southampton Steven Davis hatodik percben szerzett góljával eldöntötte a három pont sorsát. Érdekesség, hogy Davis legutóbb 489 napja volt eredményes a Premier League-ben, akkor pont a Crystal Palace-nak talált be.

Az északír Steven Davis másfélév után volt újra eredményesForrás: AFP/Adrian Dennis

A Crytal Palace Frank de Boer menesztésével már megdöntött egy negatív rekordot, most egy másikat adott át a múltnak. A londoni csapat átlépte a 439 perces góltalansági határt, így újabb negatív csúcs került a neve mellé.

Premier League, 5. forduló
Crytal Palace-Southampton 1-0 (1-0)
G.: Davis (6.)