Kinevezték a románok új kapitányát

Cosmin Contra
Getafe's coach Cosmin Contra reacts during the Spanish league football match Getafe CF vs Sevilla FC at the Coliseum Alfonso Perez stadium in Getafe on May 11, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Cosmin Contra lesz a román válogatott szövetségi kapitánya.

A román szövetség (FRF) honlapjának vasárnapi beszámolója szerint az új edző megegyezett Razvan Burleanu elnökkel, de személyét és szerződése részleteit a végrehajtó bizottságnak még jóvá kell hagynia.

Contra edzőként kipróbálta magát Spanyolországban is Forrás: AFP/Javier Soriano

A 41 éves Contra védekező középpályásként, illetve hátvédként 73 mérkőzésen szerepelt a román válogatottban, és hét gólt szerzett. Volt a spanyol Alavés, az Atlético Madrid és a Getafe, illetve az olasz AC Milan és az angol West Bromwich Albion játékosa is. Edzőként 2010 óta tevékenykedik, hazáján kívül dolgozott már Spanyolországban és Kínában is.

Az FRF hétfőn döntött a tavaly nyáron kinevezett szövetségi kapitány, a német Christoph Daum menesztéséről, mert a csapat gyengén szerepel a jövő évi oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában: eddig két győzelem és három döntetlen mellett háromszor veszített, így már nincs esélye a vb-részvétel kiharcolására.