Társoldalunk:

A holland edző, aki hollandnak hitte a magyar Otigbát

2017.09.19. 12:00

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának rangadóján a Ferencváros 3-1-re győzte le a bajnoki címvédő Budapest Honvéd együttesét a Bozsik Stadionban. A találkozót követő sajtótájékoztaton a kispestiek edzője, Erik van der Meer érdekes nyilatkozatot adott, szavaiból arra lehet következtetni, hogy a nyáron a Fradihoz érkező Otigba Kenneth-et honfitársának hitte.

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján közzétett értékelés szerint - melyet itt olvashatnak részletesen - a szakember így fogalmazott: Nagy különbség volt, hogy a Ferencváros sok külföldivel állt fel, mi pedig tartottuk az MLSZ-ajánlásokat.

Nos, a jelek szerint Erik van der Meer arra utalhatott, hogy az FTC több mint öt külföldit nevezett a kezdőcsapatba. Azonban ha megnézzük a zöld-fehérek összeállítását, ez nem állja meg a helyét, hiszen a vendégek így kezdtek: 

Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Gorriaran, Spirovski, Varga, Paintsil, Lovrencsics G. - Priskin.  

A kispestiek edzője, Eric van der Meer alighanem honfitársának hitte OtigbátForrás: s'micheller photography/Micheller Szilvia

Közülük öten voltak külföldiek, nevezetesen Blazic, Pedroso, Gorriaran, Spirovski és Paintsil. Arról lehet szó tehát, hogy a kispestiek menedzsere a nigériai-magyar kettős állampolgárságú Otigbát is külföldinek hitte, ami furcsa, hiszen a védő éppen az ő hazájában, a Heerenveen színeiben robbant be a köztudatba.

De mi az az MLSZ-ajánlás?
Az ajánlás arról szól, hogy ha egy csapatban legfeljebb három légiós lép pályára, akkor prémiumra jogosult. A nemzetközi kupacsapatoknál ez a szám nem három, hanem öt. A Ferencváros (és a Honvéd is) ebben az évben indult az Európa Ligában, így tehát ők meccsenként öt légióst szerepeltethetnek az MLSZ-ajánlás szerint.