Vágólapra másolva!
Kedden kora délután felpezsdült Dunaharaszti, azon belül is a Mindszenty József utca környéke, ugyanis az NB III nyugati csoportjában szereplő Dunaharaszti MTK (Munkás Testedző Kör) a címvédő Ferencváros csapatát fogadta a Magyar Kupában.

A szemerkélő eső ellenére szépen megtelt a pálya környéke,

nagyjából 1000 ember szoríthatott a helyi csapatnak, de érkezett pár tucat ferencvárosi szurkoló is.

A beengedésnél az okozott egy kisebb fejtörést, hogy nem lehetett bevinni esernyőt, hiszen mindenki rendeltetésszerűen szerette volna használni az eszközt, de a biztonsági előírások azok biztonsági előírások.

A mérkőzésre kilátogató nézők az eső ellenére is jól szórakoztak Fotó: Polyák Attila - Origo

A Dunaharaszti csapata javuló formát mutat a bajnokságban, hiszen győzelmekkel készült a csapat a Fradi ellen, de arra senki nem számított, hogy ennyire kiélezett lesz a küzdelem.

A kiemelt helyre, azaz a fedett lelátóra bejutó nézők sem gondolták, hogy hiányozni fog az ellenféltől a mellettük helyet foglaló Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő vagy éppen a bajnokságban bombaformában szereplő Varga Roland.

Az első félidőben kicsit megilletődötten kezdett a Haraszti,

de a többek között Leandróval, Priskinnel, Moutarival, Bognárral, Paintsillel és Pedrosóval felálló Fradi sem hajtotta túl a hazai csapatot. Thomas Doll, a vendégek mestere a 15. percig bírta ülve nézni a történéseket, majd hevesen gesztikulálva és irányítva szemlélt a találkozót egészen a lefújásig.

Thomas Doll nem volt elégedett csapata teljesítményével Fotó: Polyák Attila - Origo

Doll felkelése és a hazai csapat feljavulása szinte teljesen egy időben történt, a korábban a Fradi kötelékébe is tartozó Szenes Bence, akinek édesapja egyébként bajnoki címet is nyert a Fradival, kétszer is komoly helyzetbe került. A félidőben a gólnélküli állásnak köszönhetően mindenki boldogan indult a büfé felé, a fiatalabbak a Fradi kimaradóival fotózkodtak és aláírásokat gyűjtöttek.

A második félidőre beállt Mészáros Dániel.

A neve hallatán felmordult mindenki. „Na, majd ő megeszi a fáradt Fradi-védőket" – lehetett hallani a nézőtérről. Az NB III nyugati csoportjának tízedikje azonban hátrányba került, egy szabadrúgás után Botka Endre vette be Króner Péter csapatának kapuját, majd mindenki várta a szokásos forgatókönyvet, hogy az első nehéz gól után az esélyesebb csapat majd bedarálja a kicsiket, de nem így történt.

Mészáros élete egyik legszebb gólját szerezte, ollózva lőtt gólt tévés meccsen a Ferencvárosnak!

Kell ennél több? Talán annyi még kellett volna, hogy a DMTK kihúzza az utolsó perceket, de ez nem sikerült, újabb szabadrúgásból mattolták a hazaiakat, Leandro fejese mentette meg csapatát a túlórától és az esetleges nagyobb blamától.

A mérkőzés végén hősként ünnepelték a Dunaharaszti MTK futballistáit Fotó: Polyák Attila - Origo

A lefújás után szomorkodásnak azonban nyoma sem volt.

Az edző (a hazai) büszke volt csapatára, a nézők Mészáros nevét skandálták, többen azt találgatták, hogy egy kanyart vagy esetleg az egyik kispadot fogják-e elnevezni róla. Ami biztos, a vesztes csapat nyert nagyobbat ezen a kupameccsen, a tartás és a szép gól önbizalmat adhat a fiúknak a további NB III-as küzdelmekre és a fociszeretők is megtanulhattak pár nevet a tévés meccsen.

A Dunaharaszti edzője a meccs előtt aláírta volna a 2-1-s vereséget, de utólag van hiányérzete Fotó: Polyák Attila - Origo

„Látatlanban aláírtam volna a 2-1-es vereséget.

Pont mondtam is magamban a meccs előtt, hogy nem gondoltam volna, hogy a Fradi ennyire komolyan veszi majd ezt az összecsapást, én még több kimaradóra számítottam – mondta Króner Péter. – Tudtam, hogy fel kell kötni a gatyánkat, de fegyelmezettek és szervezettek voltunk. Próbáltunk középen zártan védekezni, nem akartuk hagyni, hogy Bognár kibontakozhasson. Ez szerencsére sikerült.

Mészáros Dani gólja parádé volt, Szenes Bencének is voltak helyzetei, összességében talán nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink. A Fradinak sok pontrúgása volt, de nem voltak veszélyesek, kár ezért a két hibáért. Le a kalappal a csapat előtt."

Mészáros Dániel élete gólját lőtte a Ferencvárosnak Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az előzményekre nem is emlékszem. Annyi maradt meg a fejemben, hogy hullik lefele a labda. Gondoltam egy váratlan húzással meglepem Holczer Ádámot, ez szerencsére bejött és még a tévé is közvetítette. Mindenképp elteszem majd a felvételt.

ezt életem végéig fogom mutogatni. A vége egy kicsit zavar, de ez a Fradi ellen talán megengedhető, de ez így is egy gyönyörű eredmény a csapattól" – mondta Mészáros Dániel.

Az ideiglenes csapatkapitány az utolsó pillanatban döntötte el a továbbjutást Fotó: Polyák Attila - Origo

„Igazi kupahangulatú meccs volt, erre is készültünk.

Sok ilyen meccsen vagyok túl, tudtam, hogy nehéz lesz.

A lényeg, hogy sikerült továbbjutni – mondta a mérkőzést eldöntő ideiglenes csapatkapitány, Leandro. – Ugyanúgy készültünk, mint egy bajnokira. Tudtuk, hogy keményen fognak védekezni. A kontrákra és a pontrúgásokra építettünk, ez pedig be is jött. A széleket próbáltuk erőltetni, de sajnos középen próbálkoztunk és nehézzé tettük magunknak a meccset.

Egy percen múlott, hogy az NB III-as csapat kiharcolja a hosszabbítást a címvédő ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nagyot küzdöttünk, kihoztuk magunkból a maximumot. Bosszantó ez a két gól, talán ha jobban figyelünk, ezek elkerülhetőek lettek volna, kihúzhattuk volna a hosszabbításig –

mondta Szenes Bence, akinek az édesapja Szenes Sándor 1992-ben bajnokságot nyert a Ferencvárossal.

„Jól lezártuk a területeket, a kétosztálynyi különbséget talán sikerült ma eltűntetnünk. Nem volt veszítenivalónk, felvállaltuk a játékot, talán elérhettünk volna jobb eredményt is, de ez most jól jött a csapatnak, hiszen nem kezdtük jól a szezont, de az utóbbi három bajnoki 8-0-s gólkülönbséggel hoztuk, ez a mai pedig tovább növelheti az önbizalmunkat."

Magyar Kupa, 6. forduló
Dunaharaszti MTK-Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)
Dunaharaszti MTK Sporttelep
Játékvezető: Nagy Róbert
Dunaharaszti: Gyatyel – Bíró, Rétsági, Ferenczi, Márton – Farkas (Mészáros, 52.), Gacsal, Dallos (Vitányi, 82.) – Mendebaba (Rebecsák, 62.), Szenes, Rusvay. Vezetőedző: Króner Péter
FTC: Holczer – Pedroso, Leandro, Blazic, Botka – Spirovski, Bognár I. - Csernik, Paintsil (Gorriarán, 58.), Moutari (Kundrák, 61.) – Priskin (Sternberg, 80.). Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Mészáros (86.), ill. Botka (63.), Leandro (90+2)
Sárga lap: Rétsági (45.), ill. Csernik (80.)