Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa 6. fordulójában az utóbbi három kiírásban diadalmaskodó Ferencváros az NB III-as Dunaharaszti MTK otthonában csak nagy nehezen győzött 2-1-re. A másik keddi mérkőzésen az NB I-es DVTK viszont simán nyert 3-0-ra a harmadosztályú Veszprém otthonában.

Magyar Kupa, 6. forduló
Dunaharaszti MTK-Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)
Dunaharaszti MTK Sporttelep
Játékvezető: Nagy Róbert
Dunaharaszti: Gyatyel – Bíró, Rétsági, Ferenczi, Márton – Farkas (Mészáros, 52.), Gacsal, Dallos (Vitányi, 82.) – Mendebaba (Rebecsák, 62.), Szenes, Rusvay. Vezetőedző: Króner Péter
FTC: Holczer – Pedroso, Leandro, Blazic, Botka – Spirovski, Bognár I. - Csernik, Paintsil (Gorriarán, 58.), Moutari (Kundrák, 61.) – Priskin (Sternberg, 80.). Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Mészáros (86.), ill. Botka (63.), Leandro (90+2)
Sárga lap: Rétsági (45.), ill. Csernik (80.)

A Magyar Kupa 6. fordulójában már az első osztályú csapatok is bekapcsolódtak a küzdelmekbe. Az NB I-ben az utolsó két rangadóját (Vasas, Bp. Honvéd) egyaránt megnyerő Ferencváros nem akarta a véletlenre bízni a továbbjutást.

Thomas Doll pihenőt adott a góllövőlista éllovasának, a tízgólos Varga Rolandnak,

és másik három válogatott játékosának, Dibusz Dénesnek, Loverncsics Gergőnek és Böde Dánielnek, azonban a Fradi kezdője így is erős volt a harmadosztályú Dunaharaszti otthonában.

A mérkőzés elején tapogatóztak a csapatok. A Fradi első próbálkozására a 12. percig kellett várni, a két NB I-es meccsen két gólnál járó John Paintsil lőtt 18 méterről, de a kísérlete jócskán elkerülte a kapu bal oldalát. Ezt követően a vendégek birtokolták többet a labdát, de veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára.

A Ferencváros az első félidőben nem találta az ellenszert a Dunaharaszti védekezésére Fotó: Polyák Attila - Origo

A 32. percben a Dunaharaszti is megrázta magát.

Rusvay Gergely bal oldali beadására Mendebaba Szása érkezett, aki Stefan Spirovskit megelőzve öt méterről pörgetett, de a kifelé csavarodó labda elkerülte a kaput.

A 39. percben a Fradival korábban bajnokságot nyerő Szenes Sándor fia megszerezhette volna a vezetést az NB III-as csapatnak.

A Dibusz helyett lehetőséget kapó Holczer Ádám elpasszolt egy kirúgást, a labdára Szenes Bence csapott le, majd 16 méterről dropból a kapura bombázott, de a labda centikkel elkerülte a bal kapufát. A lefújás előtt még az idei szezonban először lehetőséget kapó Bognár István is veszélyeztetett szabadrúgásból, de a 18 méterről leadott kísérlete nem talált utat a kapuba.

Gyatyel Norbert bravúrokkal tartotta meccsben az NB III-as csapatot Fotó: Polyák Attila - Origo

A második félidő hatalmas Fradi-helyzettel indult.

Csernik Kornél szép csellel betört a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról az érkező Priskin Tamás felé centerezett, azonban a válogatott támadót az utolsó pillanatban Ferenczi Máté megelőzte, és a kapu torkából szögletre mentett.

Az 53. percben ismét a Ferencváros próbálkozott.

Stefan Spirovski 30 méterről vette célba Gyatyel Norbert kapuját, de az élesen lecsapódó lövés pár centivel elsuhant a felső kapufa fölött.

A 60. percben érzékelhető volt, hogy Thomas Doll elégedetlen a látottakkal,

Botka Endre mintha megérezte volna, ugyanis edzője dührohama után 19 méterről óriási bombát eresztett meg, de Gyatyel szögletre ütötte a labdát.

Botka Endra gólja után úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás Fotó: Polyák Attila - Origo

A 63. percben végül megszerezte a vezetést a Ferencváros.

Bognár István bal oldali szögletére Botka Endre lendületből érkezett a rövid oldalon, és nagy erővel a kapu jobb oldalába fejelt (0-1). Három perccel később a meccs egyik legjobbja, a bajnokságban mellőzött Bognár István vette célba a bal felső sarkot, de Gyatyel vetődve hárította a 18 méterről leadott kísérletet.

A 70. percben növelhette volna előnyét a Ferencváros.

Botka jobbról belőtt labdájára Priskin érkezett a büntetőterületen belül, de a válogatott támadó lövésébe Ferenczi beletette a lábát, így a Dunaharasztinak megmaradt az esélye az egyenlítésre.

A harmadosztályú csapat a hajrára elkészült az erejével, így felépített támadást nem tudott vezetni a Fradi térfelén.

A mérkőzésre kilátogató szurkolóknak örökre emlékezetes lesz Mészáros Dániel gólja Fotó: Polyák Attila - Origo

A 86. percben azonban derült égből villámcsapásként érkezett a Dunaharaszti egyenlítése.

Gacsal Norbert 25 méterről ellőtt szabadrúgását Holczer Ádám kiütötte ugyan a jobb alsó sarokból, a bal oldali szöglet után a Fradi kapusa azonban középre öklözte a labdát, a második hullámban érkező Vitányi Gergő visszafejelte azt, majd az ötösön álló Mészáros Dániel a kapunak háttal beollózta a labdát a bal felső sarokba (1-1).

Sokan már a hosszabbításra készültek,

azonban a 92. percben Bognár István újabb szabadrúgására a csapatkapitányi karszalagot viselő Leandro érkezett lendületből, és öt méterről a hosszú sarokba csúsztatott (1-2).

Thomas Doll és a Fradi szakmai stábja az utolsó pillanatig izgulhatott Fotó: Polyák Attila - Origo

A vezető gól megszerzése után úgy tűnt, nem forog veszélyben a Fradi továbbjutása, de a Dunaharaszti nem adta fel a harcot, és majdnem sikerült kiharcolni a hosszabbítást.

Thomas Doll a látottakkal semmiképpen sem lehet elégedett,

azonban a csapat megszerezte a továbbjutást, és olyan játékosoknak is lehetőséget tudott adni, akik az utóbbi időben nem léptek pályára.

A másik keddi mérkőzésen a DVTK már a 10. percre kétgólos előnyre tett szert Veszprémben,

a vendégek pedig a hajrában egy harmadik gólt lővel állították be a végeredményt.

Magyar Kupa, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
VLS Veszprém (III.)-Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)