Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupában voltak érdekeltek a csapatok szerda este, nagy meglepetés nem született, a fiatalok kaptak nagyobb szerepet a topcsapatokban.

A Manchester United menedzsere, a portugál José Mourinho az angol Ligakupa történetének legeredményesebb edzője, eddig négy alkalommal emelhette magasba a kupát, így természetes volt, hogy komolyan veszi a Burton Albion csapatát.

A Manchester United már az 5. percben vezetést szerzett, Marcus Rashford volt eredményes. A 17. percben a fiatal csatár újabb gólt szerzett, ezúttal a kapufáról vágódott a hálóba a labda, ez volt már a negyedik különböző sorozatban elért duplája a csatárnak, aki átlagban 61 percenként lő gólt a vörös mezben.

Marcus Rashford hozott boldogságot az Old Traffordra Forrás: AFP/Paul Ellis

Később Jesse Lingard és Anthony Martial is gólt szerzett. Az ünnepi estét csak az árnyékolta, hogy a csereként beállt Joel Perreira gólt kapott, ami idén az első bekapott gól volt a csapat által az Old Traffordon.

Az Arsenal a 25. percben szerzett vezetést, akkor kevesen gondolták volna, hogy itt meg is áll a tudomány. Theo Walcott volt eredményes a Doncaster ellen. Korábban Olivier Giroud találta el a lécet egy ollózás után. Az Arsenalban 1093 nap után játszott végig egy meccset Jack Wilshere.

A Chelsea a Nottingham Forest ellen szerepelt, az első gólt pedig Kenedy szerezte kapásból Rüdiger beadása után. Az első félidőben még betalált Batshuayi is és Musonda is megszerezte első gólját a Chelsea-ben.

Batshuayi a második félidőben teljessé tette mesterhármasát, a Chelsea végül 5–1-re nyert.

Michy Batshuayi első mesterhármasát szerezte a Chelsea mezében Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Manchester City Leroy Sané két góljának köszönhetően 2-1-re nyert a West Bromwich Albion otthonában.

Eredmények (16 közé jutásért):
Arsenal–Doncaster Rovers (III.) 1–0 (Walcott 25.)
Chelsea–Nottingham Forest (II.) 5–1 (Kenedy 13., Batshuayi 19., 53., 85., Musonda 40., ill. Darikwa 91.)
Everton–Sunderland (II.) 3–0 (Calvert-Lewin 39., 52., Niasse 83.)
West Bromwich Albion–Manchester City 1–2 (Yacob 71., ill. Sané 3., 77.)
Manchester United–Burton Albion (II.) 4–1 (Rashford 5., 17., Lingard 36., Martial 60., ill. L. Dyer 91.)