Társoldalunk:

Wenger szerzett jegyet Fergusonnak az Arsenal mérkőzésére

2017.09.20. 14:40

Szerdán este az Arsenal az angol harmadosztályban szereplő Doncaster Roverst fogadja a Carabao Cup (Ligakupa) harmadik fordulójában. A párosítás nem ígérkezik túl izgalmasnak, azonban a kispadon helyet foglaló két menedzser neve nosztalgikus húrokat pengethet meg az angol labdarúgás szerelmeseiben.

A Doncaster Rovers kispadján az a Darren Ferguson ül, aki a Manchester Unitedet 26 éven át irányító Sir Alex Ferguson fia. A 45 éves menedzser először mérheti össze tudását az Arsenal élő legendájával, Arséne Wengerrel. 

Darren Ferguson először meccselhet Arséne Wenger ellenDoncaster Rovers Football Club/Facebook

„Óriási tisztelet jellemzi édesapám és Wenger kapcsolatát. Nagyon jól kijönnek egymással. Nyilván, annak idején rendkívül kiélezett volt rivalizálásuk, de ez természetes. Olyannyira jóban vannak, hogy Arséne szerezte a jegyeket édesapámnak a szerdai mérkőzésre. Megtiszteltetés számomra ilyen tapasztalt menedzser ellen készülni. Wenger nagyszerű szakember és fantasztikus pályafutás áll mögötte" – nyilatkozta Darren Ferguson a mérkőzést megelőzően.

A 90-es évek közepétől 2005-ig az Manchester United és az Arsenal versengéséről szólt az angol bajnokság. A két legendás menedzser, Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger sokszor már a mérkőzés előtt két héttel elkezdtek egymásnak üzengetni. A heves indulatokkal tarkított összecsapások nem egyszer botrányba fulladtak. A legemlékezetesebb eset, amikor az Arsenal spanyol játékosa, Cesc Fabregas hozzávágott egy pizzát a skót menedzserhez.

Carabao Cup, 3. forduló
20.45: Arsenal–Doncaster Rovers (III.)
20.45: Chelsea–Nottingham Forest (II.)
20.45: Everton–Sunderland (II.)
21.00: Manchester United–Burton Albion (II.) (Tv: Digi Sport2)
21.00: West Bromwich Albion–Manchester City