Társoldalunk:

Otthonában verték meg maszkos támadók a Dinamo Zagreb elnökét

2017.09.21. 14:00

Két maszkos betolakodó támadta meg otthonában a Dinamo Zagreb labdarúgócsapának vezetőedzőjét, Mario Cvitanovicot, akinek a verekedés során eltört az egyik karja.

A horvát klub csütörtöki közleménye szerint a zágrábi együttest július óta irányító, 42 éves korábbi válogatott játékost szerda este verték meg.

Mario Cvitanovic:

"Ez az eset a klubunkat ért, egyesek által legalizált, levezényelt erőszakos támadások közül csak a legutóbbi" - áll a Dinamo tájékoztatójában.

Davor Bozinovic horvát belügyminiszter úgy nyilatkozott, a rendőrség "intenzíven dolgozik" a tettesek kézre kerítésén.

Augusztusban a klub korábbi igazgatója és jelenlegi tanácsadója, Zdravko Mamic sérült meg egy lövöldözésben Bosznia-Hercegovinában.

A horvát futballban egyébként is viszonylag gyakoriak a szurkolók által kifejezetten a klubok vezetését célzó támadások: az igen harcias ultracsoportok rendszerint a gazdálkodás visszásságait kérik számon a klubvezetőkön, így például a jó pénzért top ligás csapatokhoz eladott fiatal tehetségek után befolyó pénzek furcsa eltűnését.

A Dinamo is szót kért az ügyben:

A mostani esetnek azonban "sportszakmai" háttere is lehet. A szurkolók vélhetően nehezen emésztik meg, hogy a csapat az előző bajnokságban sorozatban tizenegy siker után lemaradt az aranyéremről, majd az Európa Ligából is kiesett, miután az albán Skenderbeu idegenben lőtt góllal lépett túl rajtuk (1-1 Zágrábban, 0-0 a visszavágón).