Társoldalunk:

Vanczák korábbi főnöke élő adásban ütötte le a volt svájci szövetségi kapitányt

2017.09.22. 15:25

Christian Constantin, a svájci élvonalban szereplő FC Sion futballklub elnöke élő adásban ütötte és rúgta meg többször is Rolf Fringert, a jelenleg tévés szakkommentátorként dolgozó korábbi svájci szövetségi kapitányt.

A bizarr eset azt követően történt, hogy a 2007 és 2016 között a korábbi magyar válogatott védőt, Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sion idegenben 2-1-re legyőzte az utolsó előtti Luganót, úgyhogy nem emiatt szakadt el a cérna Constantinnál.

A támadásról készült videón csak az látszik, hogy az 1996 augusztusától 1997 októberéig a svájci válogatottat irányító Ralf Fringer ül a földön, Constantin pedig igyekszik minél jobban megütni - de csak részsikereket ér el. A munka végeztével még megfenyegeti Fringert, majd Rolexét megigazítva távozik a tetthelyről.

„Először a fia jött oda, aztán ő, és lekevert három-négy pofont. Fogtam a mikrofont, és egész egyszerűen nem akartam elhinni” – mondta Fringer a Blick című svájci bulvárlapnak. Az újság szerint az affér hátterében az állhat, hogy Fringer korábban élesen kritizálta a Sion elnökét.

„Egyszer-kétszer valóban megfogalmaztam kritikát a klubvezetési gyakorlatával szemben, de mindig csak a tények tükrében. A luganói meccsen viszont egyetlen egyszer sem került elő ez a téma” - mondta Fringer, majd érzékletesen leírta a történteket.

„Egyszer csak Constantin elkezdett nekem kiabálni. Megfordultam, és már kaptam is az első pofont, egyenesen az arcom közepébe, aztán még néhányat. Próbáltam elmenekülni, de átestem egy kamerán, és a földre kerültem. Ekkor még néhányszor belém rúgott, a fenekembe és a hátamba, egészen pontosan. Tényleg hihetetlen az egész.”

Ilyen esetekben az elkövető többnyire meggondolatlan tetteit megbánva kezeit tördelve kér bocsánatot. Többnyire. De nem Christian Constantin.

Fringer verbálisan rám támadt, kritizált. Most lerendeztem vele. Elkaptam és jól szétrúgtam a seggét – hencegett a 60 éves klubvezető. – Nagyszerű érzés. Lehet, hogy nem volt a legokosabb döntés, de, ha megtámadnak, nem hagyhatom annyiban.”

A Blick információi szerint a sértett, azaz Fringer kész feljelenteni Constantint, abban az esetben, ha nem sikerül békés úton rendezni a konfliktust.