Vágólapra másolva!
A sima győzelmek közül kiemelkedett az izgalmas rangadó.

A délutáni meccsen a vendég Villarreal egy esetleges győzelemmel felléphetett volna az 5. helyre a tabellán, azonban egészen máshogy alakult a találkozó. Az első félidő még nem hozott gólt, de a másodikban beindult a Getafe-henger. Először Rodriguez köszönt be egy fejessel az 54. percben.
A bekapott gól megfogta a Villarrealt, ami egy kapitális védelmi hibához vezetett, ezt pedig Molina köszönte szépen és könyörtelenül kihasználta: 2-0:

Három perccel később Bergara is betalált fejjel, majd a hosszabbításban ismét Rodriguez volt eredményes.
Getafe – Villarreal 4-0 (0-0)
Gól: Rodriguez (54., 92.), Molina (64.), Bergara (67.)

A Celta Vigo is négyet vágott, igaz, idegenben az Eibar otthonában. Már az első félidőben eldőlt a meccs, köszönhetően Sisto három gólpasszának. A második játékrészben Wass gólja állította be a 0-4-es végeredményt.
Eibar – Celta Vigo 0-4 (0-3)
Gól: Cabral (17.), Gomez (23.), Hernandez (39.), Wass (72.)

Ki gondolta volna, hogy a Leganes a 6. forduló után egy ponttal lesz lemaradva a Real Madrid mögött? A kiscsapat ezúttal a Las Palmas otthonából hozta el a két pontot, köszönhetően két nagyon hasonló gólnak a második félidőben, amelyeknél mindkétszer Szymanowskié volt a főszerep a két gólpasszával.
Las Palmas – Leganes 0-2 (0-0)
Gól: Beauvue (47.), Eraso (96.)

A nap rangadóján a Real Sociedad fogadta a Valencia csapatát és az izgalmak nem is maradtak el a várakozásoktól. A derbit az öt gól mellett két piroslap is tarkította, végül 3-2-re a vendégek nyertek, miután a 85. percben Zaza eldöntötte a találkozót.
Real Sociedad – Valencia 2-3 (1-1)
Gól: Elustondo (33.), Oyarzabal (59.), illetve Rodrigo (26.), Vidal (55.), Zaza (85.)