Társoldalunk:

Vb-győztes edző válthatja Montellát a kispadon

2017.09.30. 10:26

A La Repubblica értesülése szerint az olasz labdarúgó-bajokságban szereplő AC Milan felvette a kapcsolatot a kínai válogatott szövetségi kapitányával, Marcello Lippivel, aki Vincenzo Montellát válthatja a kispadon.

Az olasz lap úgy tudja, hogy a válogatottat 2006-ban világbajnoki címig vezető Lippi jelenleg is Olaszországban tartózkodik, és a helyszínen tekintette meg a Milan SPAL elleni mérkőzését a két héttel ezelőtt.

A 69 éves tréner nem tudta kijuttatni a világbajnokságra a kínai válogatottat, így hajlana a váltásra. 

Marcelo Lippi jelenleg a kínai válogatott szövetségi kapitányaForrás: MEXSPORT/MEXSPORT/David Leah

A Milan hat forduló alatt már kétszer is kikapott, ezért Montella alatt inog a kispad. A 43 éves edző távozásáról szóló pletykák a héten erősödtek fel, persze ehhez az is kellett, hogy a Bayern München elküldte a milánói klub korábbi legendás edzőjét, Carlo Ancelottit.

„Az ő edzési módszereit alkalmaztam, amikor elkezdtem ezt a hivatást. Mindig is úgy gondoltam rá, mint egy testvérre. Ha ide szeretne jönni, akkor lehet a segédedzőm, vagy akár én is lehetek az övé" – nyilatkozta Montella miután az olasz sajtó elkezdte pedzegetni Ancelotti esetleges visszatérését.

Milánóban egyelőre cáfolják Ancelotti visszatérésétForrás: AFP/Karim Sahib

Az AC Milan sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli is reagált az Ancelottival kapcsolatos pletykákra. Kijelentette, hogy a világ egyik legjobb edzőjének tartják, de nem áll szándékukban szerződtetni őt, továbbra is ragaszkodnak Vincenzo Montellához.

„Ugyan fiatalabb, de ugyanolyan jó edzőnk van, aki továbbra is élvezi a teljes bizalmunkat és támogatásunkat" – mondta Mirabelli, aki pénteken megerősítette Montella maradását.

Montella csapata vasárnap este az AS Romát fogadja a San SiróbanForrás: DPPI/Alessio Borgese

A nyári átigazolási időszakban az Milan volt Európa legaktívabb klubja, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben világsztár edző ülni le a kispadra. Vincenzo Montella tehetséges edző, de a milánói szurkolók nyilván nem bánnák, ha Marcelo Lippi, vagy Carlo Ancelotti venné kézbe az irányítást.