Társoldalunk:

Ez már tényleg gombócból is sok lenne

2017.10.02. 20:43

A labdarúgó U17-es női Eb-selejtezők csoportkörének első mérkőzéseit rendezték a 3. csoportban Bakuban. A spanyol válogatott a döcögős kezdés és a 8-0-s első félidő után a másodikban már rendesen oda tette magát.

Ritkán írunk korosztályos lány focimeccsről, pláne, ha nem a magyar válogatottról van szó, de ezúttal érdemes kivételt tenni. A 3. csoport az azerbajdzsáni Bakuban játssza a mérkőzéseit, és a hétfői első találkozón Spanyolország és Montenegró állt egymással szemben. 

Claudia Pina (középen) itt éppen a portugálok elleni tavaszi selejtezőn lőtt gólját ünnepliForrás: NurPhoto/Filipe Amorim/NurPhoto/Filipe Amorim

Az előző négy Eb-n három ezüst- és egy aranyérmet nyerő spanyoloknak 11 percre volt szükségük, hogy megszerezzék a vezetést, majd a 18. percben növelték az előnyüket, hogy újabb egy perc elteltével már három góllal vezessenek. A szünetig még ötöt berámoltak, de a 8-0-s vezetés sem nagyon lehetett a szövetségi edző, Maria Antonia Is ínyére, mert a második 40 percre egy alaposan feltüzelt csapat futott ki. 

Hat perc alatt rúgtak négyet, és egyszer sem telt el több öt percnél két gól között, a vége pedig 22-0 lett. A két legeredményesebb játékos a hét gólig jutó Claudia Pina, és a négyet jegyző Eva Maria Navarro volt.

A csoport másik mérkőzésén Izland 2-0-ra verte a házigazdát, de még össze kell kapniuk magukat, ha jobb gólkülönbséggel akarnak a spanyolok elé kerülni.

A magyar csapat - csak a rend kedvéért - már lejátszotta a maga csoportmeccsein, és három győzelemmel, gólt sem kapva (Bulgária ellen 5-0, Moldova ellen 3-0, Norvégia ellen 1-0) nyerte meg a csoportját.