Vágólapra másolva!
Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok hátvédje a Las Palmas elleni győzelem után sírva nyilatkozott az újságíróknak, amikor a spanyol kormány által alkotmányellenesnek nyilvánított és betiltott függetlenségi referendumról kérdezték.

Mint Ismert, a Barcelona-Las Palmas mérkőzést a vasárnapi függetlenségi népszavazás során történt atrocitások miatt, biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezték. A lefújás után Gerard Piqué a vegyes zónában beszélgetett az újságírókkal, akik az ürességtől kongó lelátókról és a városban történt atrocitásokról kérdezték.

Gerard Piqué és Jordi Alba melegít az üres stadionban Forrás: AFP/Jose Jordan

„Nehéz volt nézők nélkül játszani.

A legrosszabb élményem volt profi focistaként.

Nehéz nap volt. Voltak családok, gyerekek, nagyszülők és a rendőrség meg a polgárőrség, akik beleszóltak a történésekbe. Az emberek erőszak nélkül tüntettek.

Tudom, hogy vannak olyanok Spanyolországban, akik elítélik azt, ami történt és hisznek a demokráciában. Ha én nem hinnék benne, el sem mentem volna szavazni. Büszke vagyok a katalán emberekre" – mesélte könnyek között a katalán játékos.

A 91-szeres válogatott Gerard Piquét az utóbbi években rendre megtalálták a spanyol szurkolók. Szinte minden hazai válogatott mérkőzésen hangos füttyszóval illetik, ha hozzá kerül a labda.

„Ha a Mister, vagy valaki a szövetségtől úgy gondolja, hogy én csak egy probléma vagyok,

akkor félreállok és még 2018 előtt elhagyom a válogatottat" – tette hozzá a 30 éves játékos.

AZ FC Barcelona hét mérkőzést követően százszázalékos a spanyol bajnokságban, 23 gólt lőtt és csak kettőt kapott, amelyben Piquének is óriási szerepe van.

Katalán népszavazás: A katalánok 90 százaléka a függetlenségre szavazott

Az előzetes eredmények szerint Katalónia döntő többsége a függetlenségre szavazott, a spanyol kormány illegálisnak tartja vasárnapi népszavazást - jelentette be Jordi Turull katalán kormányszóvivő hétfőn Barcelonában. Katalónia 5,34 millió szavazópolgárából 2,26 millióan szavaztak, ami 42,3 százalékos részvételt jelent. Közülük 2,02 millióan voksoltak a régió függetlenségére, hozzávetőleg 8 százalék nem támogatta, a többiek érvénytelen vagy üres szavazólapot dobtak az urnába - ismertette.