Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány hétfőn Telkiben tartott sajtótájékozatót, amelyen elmondta, hogy nincs veszítenivalójuk Svájc és Feröer ellen, ezért bátran fognak játszani. A selejtezős teljesítményt pozitívnak értékelte, szerinte sokkal jobban áll most a csapat, mint két-három évvel ezelőtt. Lovrencsics Gergő visszavágna a svájciaknak, Eppel Márton élne az újabb lehetőséggel.

A válogatottnak már nincs esélye kijutni a jövő évi világbajnokságra, ennek ellenére a Svájc és a Feröer elleni meccs sem nevezhető tét nélkülinek. „Szeretnénk megszerezni a harmadik helyet.

– mondta Lovrencsics.

Lovrencsics szerint a harmadik hely a cél Fotó: Polyák Attila - Origo

Nikolics Nemanja és Szalai Ádám sincs ott a keretben, így Eppel újabb esélyt kaphat a bizonyításra. „Természetesen van rajtam nyomás, a válogatottba csak a legjobbak kerülnek be. Szeretném meghálálni a bizalmat, szeretnék gólt lőni, mert ez az előző meccseken nem sikerült."

A hétvégén a Ferencváros kétgólos hátrányból fordított a Balmazújváros ellen, Lovrencsics szerint ebből a válogatott is profitálhat.

Sokkal jobb hangulatban érkeztem most ide, mint legutóbb, amikor kikaptunk a Videotontól. Jó formában vagyunk, ezt meg kell lovagolni, felszabadultan kell játszani."

Eppel érzi magán a nyomást Fotó: Polyák Attila - Origo

„Még nem állt össze teljesen a keret, Bese Barnabás például este még meccset játszik, de rajta kívül is vannak hárman-négyen, akik csak ma csatlakoztak hozzánk" – mondta Storck,

aki a megsérült Hangya Szilveszter helyett Szabó Jánost hívta be a keretbe.

„A mostani csapatot össze sem lehet hasoníltani az Andorra ellenivel. Van, aki eltiltás miatt nem lehet velünk, van, aki sérült, de a rendelkezésre álló játékosok is helyt fognak állni.

Storcknak szerint a jelenlegi csapat is meg fogja állni a helyét Fotó: Polyák Attila - Origo

A legutóbbi fordulóban a portugáloktól 1–0-ra kikapott a válogatott, a német edző szerint viszont annak a meccsnek is voltak pozitívumai. „Egységes volt a csapat, tudtuk birtokolni a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, emberhátrányban is próbáltunk támadni. Svájc ellen az a legfontosabb, hogy keményen védekezzünk, és ebből kitörve alakítsunk ki helyzeteket. Nem szabad elbújni, bátran kell játszanunk."

A magyar csapat nyolc forduló után harmadik a csoportjában tíz ponttal, de a kapitány szerint állhatnának jobban is. „Örülnünk kell annak, hogy nemzetközi szinten játszhatunk, így fejlődik a csapat.

Ha mindig teljes lett volna a keret, lehet hogy jobb eredményeket érünk el."

Svájc ellen is ugyanolyan bátor játékra lesz szükség, mint a legutóbbi meccseken Fotó: Polyák Attila - Origo

Természetesen szóba került az Andorra elleni vereség is, de Storck úgy látja, hogy mostanra előrébb tartanak, mint két-három évvel ezelőtt.

A magyar válogatott szerda délután utazik el Bázelbe, ahol szombaton Svájc ellen játszik, majd három nappal később, október 10-én Feröert fogadja hazai pályán.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V