Társoldalunk:

Csúnya pofont kapott az U21-es magyar válogatott az olaszoktól

2017.10.05. 22:10

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott egy gyengére sikerült első félidő és egy biztatóbb második játékrészt követően felkészülési mérkőzésen 6-2-es vereséget szenvedett az olaszoktól a Szusza Ferenc Stadionban csütörtökön. 

A magyar U21-es válogatott jövő kedden Törökországban lép pályára Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, az isztambuli összecsapás előtt felkészülési mérkőzésen fogadta a következő U19-es Eb házigazdáját, a jól ismert Serie A-játékosokkal érkező olasz válogatottat.

A magyar csapat játékosai a Magyarország - Olaszország U21-es labdarúgó felkészülési mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. október 5-én. A felső sorban Bíró Bence, Tóth Bence, Spandler Csaba, Demjén Patrik, Koszta Márk, Lenzsér Bence és Kecskés Ákos, az alsó sorban Vida Máté, Katona Máté, Szoboszlai Dominik és Zsótér Donát (b-j)Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hazai szövetség beszámolója szerint az olaszok sokkal jobban kezdték a mérkőzést, az első negyedórában csak rövid időszakokra tudta a magyar csapat kihozni a térfeléről a labdát, az olaszok pedig a labdaszerzéseik után gyors akciókat vezetve többször megbontották a hazai védelmet. A 11. percben, Cutrone lövésénél a kapufa még megmentette a magyar válogatottat a kapott góltól, a 17. percben azonban megszerezték a vezetést az olaszok: Chiesa lövését követően Demjén Patrik védeni tudott, de a kipattanót Cutrone a hálóba továbbította (0-1).

Michael Boris változtatott a csapat szerkezetén, a 21. percben Vida Máté 22 méteres lövése volt az első komoly magyar lehetőség az olaszok kapusa bravúrral tolta szögletre a labdát. A 24. percben Lenzsér szabálytalankodott a 16-os vonalánál Chiesával szemben, a megítélt tizenegyesből Cutrone szerzett gólt (0-2).

Az olaszok a folytatásban is jelentős fölényben játszottak, rendre megnyerték a párharcokat, és a 29. percben a harmadik góljukat is meglőtték, Chiesa 17 méterről próbálkozott, a labda a jobb és a bal kapufa érintésével jutott túl a gólvonalon (0-3). A 31. percben egy bal oldali szöglet után Demjén nem találta el ököllel jól a labdát, a kezéről Depaoli elé került a labda, aki két lépésről a a hálóba passzolt (0-4).

A szünetig nem tudott kijönni a szorításból a magyar együttes, és nem is úszta meg az ötödik gólt, a 44. percben eladta a labdát a saját térfelén, Chiesa élt a felkínált lehetőséggel, és Kecskés Ákos szorításában a jobb felső sarokba lőtt (0-5).

Szoboszlai Dominik (j) és az olasz Alessandro Murgia a Magyarország - Olaszország U21-es labdarúgó felkészülési mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. október 5-én. A Guardian brit napilap 16-17 éves tehetségekkel foglalkozó összeállításában a világ 60 legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta Szoboszlai DominikotForrás: MTI/Kovács Tamás

A második félidőre ismét szerkezetet váltott a magyar válogatott, és az 56. percre nyolc új játékos érkezett a pályára (miközben az olaszok is sokat cseréltek). Stabilabbá vált a játék, az ellenfél nem tudott jelentős nyomást gyakorolni a magyar kapura, ugyanakkor komolyabb helyzetekig nem jutottak el.

A 73. percben mégis megszerezték Szoboszlaiék a szépítő gólt, egy hazaadás után Makrai Gábor megtámadta és leszerelte a kapust, majd közelről a hálóba lőtt (1-5). A 77. percben Makrai bal lábas lövését védte Simone Scuffet, másfél perccel később egy bal oldali szögletet követően Pezzina ollózott a 16-oson belül, Orsolini a gólvonal előtt állva a hálóba továbbított (1-6). A 88. percben Szivacski Donáttal szemben szabálytalankodtak az olaszok a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Makrai Gábor értékesítette (2-6), beállítva a végeredményt.

A magyar csapat kedden 17 órától Isztambulban csap össze a török együttessel az Eb-selejtező második fordulójában.

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉS MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2–6 (0–5)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 600 néző. Vezette: Ocenas (szlovák)

Magyarország: Demjén – Lenzsér (Szivacski, a szünetben), Kecskés Á. (Zachán, 57.), Tóth B. (Gergényi, 66.) – Katona M. (Tóth M., 57.), Vida (Szabó B., 66.), Spandler (Szalai A., a szünetben) – Koszta (Kozomán, a szünetben), Szoboszlai (Gazdag, a szünetben), Zsótér (Hinora, 57.) – Bíró B. (Makrai, 57.). Szövetségi edző: Michael Boris
Olaszország: Scuffet – Calabria, G. Mancini (Varnier, 70.), Romagna (Capradossi, 60.), Adjapong (Pezzella, 70.) – Depaoli (Parigni, 60.), Locatelli (Pessina, 60.), Murgia, Chiesa (Orsolini, a szünetben) – Vido (Favilli, 60.), Cutrone (Verde, a szünetben). Szövetségi edző: Luigi Di Biagio

Gólszerző: Makrai (73., 88. – a másodikat 11-esből), ill. Cutrone (17., 25. – a másodikat 11-esből), Chiesa (29., 44.), Depaoli (31.), Orsolini (79.)