Vágólapra másolva!
A magyar válogatott már nem juthat ki a jövő évi, oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, így a harmadik hely megtartása lehet a cél selejtezőcsoportjában a hátralévő két fordulóban.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amely számos kulcsjátékosát nélkülözi sérülés vagy eltiltás miatt, szombaton Svájc vendégeként tehet efelé nagy lépést. Amennyiben győz Bázelben, akár el is dőlhet a nemzeti együttes végső helyezése: a három pont begyűjtésével és a sereghajtó Lettország feröeri pontszerzésével biztosan harmadikként zár, ahogy az elmúlt három kvalifikációs sorozatban is.

A svájciak elleni első meccsen nem volt szerencsénk, a 90. percben szerzett góllal nyert 3-2-re az ellenfél Forrás: MTI/Illyés Tibor

A döntetlen azért lenne megfelelő eredmény, mert a magyarok - sokkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően - biztosan megőriznék lépéselőnyüket a negyedik feröeriekkel szemben, azaz a keddi utolsó fordulóban, amikor a két csapat éppen egymással találkozik a Groupama Arénában, számukra lenne kedvező a döntetlen a harmadik helyhez.

Ha viszont a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciak sikerükkel érvényesítik a papírformát, a szigetországiak pedig felülmúlják a letteket, akkor a magyar válogatott a negyedik helyről várná a feröeriek elleni zárótalálkozót.

A világranglistán hetedik, a tavalyi Európa-bajnokságon a magyarokhoz hasonlóan nyolcaddöntős svájci együttes számára annak ellenére sem létkérdés a győzelem, hogy az Európa-bajnok portugálok szorosan a nyomukban vannak.

A döntetlen ugyanolyan megfelelő eredmény a svájciak számára, mivel azzal is pontelőnnyel várnák a nagy riválissal szembeni zárófordulót, melynek során a pontosztozkodás nekik kedvezne a vb-részvételt illetően, azaz a portugálok kényszerülnének pótselejtezőre.

A portugál csapat Andorra vendége lesz, így pontvesztésükre rendkívül csekély az esély. Borítékolható sikerével és Svájc esetleges vereségével pedig a vezetést is átveheti, ez esetben pedig a keddi, lisszaboni találkozót már lépéselőnyből várná.

Európai vb-selejtezők, B csoport, 9. forduló, szombat:

Feröer-szigetek - Lettország, Torshavn 18.00
Svájc-Magyarország, Bázel 20.45
Andorra-Portugália, Andorra La Vella 20.45

A csoport további programja:

10. forduló (október 10.):
Magyarország - Feröer-szigetek, Groupama Aréna 20.45
Lettország-Andorra, Riga 20.45
Portugália-Svájc, Lisszabon 20.45