Társoldalunk:

Elképesztő: Neymar ki akarta záratni a Barcelonát a BL-ből

2017.10.07. 15:50

Neymar és az FC Barcelona szakításáról talán az egész világ hallott, és a jelek szerint a kedélyek nem csillapodnak. A brazil támadó legutóbb egy egészen elképesztő kérvénnyel fordult az UEFÁ-hoz.

A perpatvar nem zárult le azzal, hogy Neymar a Paris Saint-Germainhez szerződött, ugyanis napokkal később a csatár és stábja jogi lépéseket fontolgatott annak érdekében, hogy megkapja a katalán csapattól a mintegy 26 millió eurós hűségbónuszát. A Barca egyrészt egy centet sem fizetett ezután, másrészt válaszként benyújtott egy 9,35 millió eurós csekket, mivel a klub álláspontja szerint a játékos tartozik az aláírási bónuszával, valamint annak plusz tíz százalékával, mivel szerződést szegett.

Természetesen mind Neymar, mind új csapata, a PSG megtagadta a fizetést, sőt, nem is akárhogyan vágott vissza a brazil: a spanyol AS értesülései szerint azzal az elképesztő kéréssel fordult az UEFÁ-hoz, hogy zárják ki a Bajnokok Ligájából a Barcelonát.

Az UEFÁ-nál a spanyol lap információi alapján az igény először olyan reakciót váltott ki, hogy válaszolni sem szerettek volna, végül annyit írtak Neymar ügyvédeinek: meg sem fordult a fejükben, hogy eleget tegyenek a kérésnek.