Társoldalunk:

Újabb csapás a Manchester Unitednek

2017.10.08. 15:59

Megsérült Marouane Fellaini, a belga futball-válogatott és a Manchester United középpályása. A játékost a szombati bosnyákok elleni vb-selejtezőn már a 30. percben le kellett cserélni, mert fájlalta a térdét, most pedig kiderült, hogy heteket kell pihennie.

Elsőre igencsak súlyosnak tűnt a sérülés, Roberto Martinez szövetségi kapitány a mérkőzés után még így nyilatkozott:

Mindannyian aggódunk miatta. Attól félünk, hogy elszakadtak a térdszalagjai.

Ma azonban a belga szövetség Twitteren közleményt adott ki, miszerint nincs ok a kétségbeesésre, a sérülés nem annyira komoly, de a 29 éves középpályásnak így is pihennie kell néhány hetet. Ez természetesen azt jelenti, hogy a játékos kihagyja a belgák keddi, Ciprus elleni selejtezőjét, ami egyébként sem létfontosságú, hiszen Belgium már két körrel ezelőtt kijutott a világbajnokságra.

Jose Mourinho, a Manchester United vezetőedzője viszont foghatja a fejét, mivel a belga kulcsjátékosa lett a csapatnak, főleg mióta Paul Pogbára sem számíthat egy ideje,  és őt is csak november körül várják vissza.

Fellaini a térdszalaghúzódás miatt biztosan nem lesz ott a Liverpool elleni rangadón a jövő szombaton, de nagy eséllyel a Tottenham és a Chelsea ellen sem léphet majd pályára.