Társoldalunk:

Spanyol világklasszis irányítja a jövőben az ETO futsalcsapatát

2017.10.09. 08:10

A korábban a világ legjobb játékosának is megválasztott kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, és háromszoros UEFA Futsal Cup győztes világklasszis, a spanyol Barcelona Lassa együtteséből érkezik Győrbe, jelentette be hétfőn reggel a klub.

Az edzőkereséssel töltött hetek után eldőlt, hogy Javi Rodríguez - teljes nevén Javier Rodríguez Nebreda - lesz a magyar bajnok futsalcsapat, a győri Rába ETO vezetőedzője. Az új tréner a sportág valóságos legendája: Spanyolország és a világ egyik legnagyobb futsalikonja, kétszeres UEFA Futsal Cup (a futsalban ez felel meg a Bajnokok Ligája-sorozatnak) győztes, aki a Barcelona Lassa akadémiájáról teszi át székhelyét Győrbe. Megbízatása októbertől kezdődik az ETO-nál

Javi Rodríguez itt éppen a 2010-ben Debrecenben nyert Eb-trófeára csókolja megForrás: AFP/Zsolt Czegledi

A magyar bajnok újdonsült vezetőedzője az elmúlt hetekben Indiában, a Premier Futsal Tornán a sportág népszerűsítésében vett részt, ahol az általa vezetett Delhi Dragons csapatában játszott, több sztár mellet, a pályafutását futsallal kezdő brazil világbajnok és aranylabdás, Ronaldinho is. Javi Rodriguez a Premier Futsal Tornán való kötelezettségei miatt csak a jövőheti UEFA Futsal Cup mérkőzésein ülhet először az ETO kispadjára.

A bajnokok sorozatában az ETO október 11-én lép először pályára, méghozzá éppen Javi Rodríguez korábbi klubja, a Barcelona ellen. A négy csapatos tornán a csoportban rajtuk kívül szerepel még a cseh Chrudim, és a házigazda, olasz Luparense is. A csoport első három helyezettje jut a főtáblára.