Mourinho és Wenger játékost cserélhetnek a téli szünetben

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho (L) and Arsenal's French manager Arsene Wenger react as they watch their players from the touchline during the English Premier League football match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 19, 2016. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal menedzsere elkezdte keresni a távozó félben lévő Alexis Sánchez helyettesét. A chilei támadó nagy valószínűséggel nem fogja meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését, így az észak-londoni csapatnak télen kellene túladnia rajta, hogy pénzt lásson belőle. Sánchezt szívesen látnák az Old Traffordon, és Wengernek sincs baja a rivális erősítésével, de könnyel lehet, hogy pénz helyett, inkább egy támadót kérne cserébe José Mourinhótól.

Ez a csatár nem más, mint a 21 éves Anthony Martial.

A 15-szörös francia válogatott Louis Van Gaal kérésére érkezett Manchesterbe még 2015 nyarán. Martial azóta 100 mérkőzésen lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben, 30 gólt szerzett és kiosztott 23 gólpasszt is.

Az idei szezonban 9 meccsen 5 gólnál és 6 gólpassznál jár,

így nem csoda, hogy a United szurkolók bekövetelik a kezdőbe. A francia tehetségnek azonban nincs könnyű dolga, mert a saját nevelésű Marcus Rashford és az örmény Henrih Mhitarjan is a posztján futballozik.

Anthony Martial kirobban formában futballozik az idei szezonban Forrás: DPPI/Andrew Lewis

Martial jó formájára Londonban is felfigyeltek.

Arséne Wenger szívesen látná csapatában a szélen és centerként és bevethető támadót, és hajlandó lenne az üzletbe belevonni Alexis Sánchezt és/vagy Mesut Özilt is.

Az Ágyúsok mindkét sztárjának jövő nyáron jár le a szerződése, és nyílt titok, hogy egyikük sem fog hosszabbítani,

így Wengernek télen kell eladnia őket, ha még szeretne pénzt kapni értük. Az könnyen előfordulhat, hogy komoly profitot egyikük sem fog hozni az Arsenalnak, de ha Wenger bevonhatná őket a Martial-üzletbe, akkor minden bizonnyal elégedett lenne a végeredménnyel.

Mesut Özil és Alexis Sánchez is utolsó szezonját tölti Észak-Londonban Forrás: DPPI/James Marsh

Az Express értesülése szerint az Arsenal már ajánlatot is tett a fiatal franciáért, de a Manchester United első körben elutasította azt.

José Mourinho remek tárgyalási pozícióban van,

ugyanis nincs rákényszerítve, hogy eladja az egyik legtehetségesebb játékosát. Ráadásul az Arsenal karmestere, Mesut Özil is úgy nyilatkozott korábban, hogy szívesen dolgozna együtt a portugál mesterrel, akihez a Madridban már volt szerencséje.