Vágólapra másolva!
A magyar U21-es válogatottnak a második félidőben jó esélye volt a győztes gól megszerzésére a törökök elleni, isztambuli Eb-selejtezőn, de 0-0-ás döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A török válogatott két meccs után nyeretlenül, egy ponttal, a magyar csapat egy meccs után három ponttal várta a két U21-es együttes isztambuli Eb-selejtezőjét. A törökök múlt csütörtökön Cipruson 2-1-re kikaptak, míg a magyar csapat felkészülési mérkőzésen maradt alul az olaszokkal szemben egy nagyon rosszul sikerült első félidőt követően.

A Kasimpasa-stadionban lejátszott mérkőzés első félidejében a törökök kontrollálni tudták a játékot, többet birtokolták a labdát, és veszélyesebbek voltak a támadásaik – derül ki a hazai szövetség beszámolójából.

Az első helyzet viszont a magyarok előtt adódott, Zsótér Donát jobb oldali beadása után Szoboszlai Dominik lőtt kapufát.

A 13. percben a törökök előtt adódott nagy lehetőség, Lenzsér Bence a gólvonalról szabadított fel.

A 25. percben Orkan Cinar 24 méteres szabadrúgást követően a bal oldali kapufáról pattant ki a labda, pár másodperccel később Demjén Patriknak kellett nagyot védenie egy szöglet után.

Ebben a periódusban jobbak voltak a törökök, de a félidőhöz közeledve visszajött a magyar válogatott, és a szünet előtt több lehetősége is volt: a 38. percben Zsótér szabadrúgása után a bal kapufa tövénél védett vetődve a hazaiak kapusa, a 45. percben pedig Korozmán Kevin távoli lövését követően kerültek el kevéssel a kaput a labda.

A második félidő első helyzete a törökök előtt adódott, Hümet egy csel után tisztára játszotta magát a kapunk előtt, Demjén Patriknak kellett nagy bravúrt bemutatnia.

Tíz perc után Michael Boris szerkezetet változtatott, átálltunk a háromvédős felállásra, Szoboszlai Dominik helyére Tóth Bence állt be.

Döntetlennel folytatta szereplését a magyar válogatott Forrás: mlsz.hu

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de hiába jutott el Magyarország többször is a török tizenhatos előterébe, az ellenfél kapuja előtt hiányoztak a minőségi passzok a játékból.

A 73. percben egy jobb oldali akció végén Szalai Attilát találta meg pontos beadás, a fejes sem volt rossz, de egy török védő felszabadított a gólvonalról.

A hazaiak is változtattak, a hajrához közeledve nagyobb kockázatot vállaltak, igyekeztek nyomás alá helyezni a magyar kaput.

A 86. percben Szalai Attila lábában volt a győztes gól, de 14 méterről a jobb alsó sarok mellé helyezett,

és az utolsó pillanatokban is megvolt az esély a gólszerzésre, ám kulcspillanatokban nem jöttek a jó megoldások a hazai kapu előtt. Így maradt a döntetlen, a magyarok négyre növelték pontjaik számát a csoportban, legközelebb november 10-én, a svédek ellen lépnek pályára a Szusza Ferenc Stadionban, majd négy nappal később Ciprusok zárják az idei évet.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
6. CSOPORT
TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Isztambul, 300 néző Vezeti: Steen (norvég)
TÖRÖKORSZÁG: Sengezer – Alici, Ersoy, Demiral, Celik – Toköz – Cinar, Erdogan, Ömür, Hümmet – Kanatsizkus. Szövetségi edző: Abdullah Ercan
MAGYARORSZÁG: Demjén – Szivacski, Kecskés, Lenzsér, Szalai A. – Vida M., Gazdag – Zsótér, Szoboszlai, Korozmán – Bíró B. Szövetség edző: Michael Boris
Csere: Szoboszlai helyett Tóth B. az 56., Bíró B. helyett Makrai G. a 75., Szalai A. helyett Spandler a 90. percben, illetve Hümmet helyett Caglayan a 66., Kanatsizkus helyett Okutan a 71., Cinar helyett Özfesli a 77. percben.
Sárga lap: Toköz (45.), Gazdag (78.)