A spanyol sportminiszter sürgeti a választásokat az RFEF-nél

Angel Maria Villar, RFEF
Former president of the Spanish Football Federation Angel Maria Villar (R) gets into a car as he leaves the prison of Soto del Real near Madrid on August 1, 2017 after being granted bail. The 67-year-old's near three-decade tenure as head of the Spanish federation ended last week when he was suspended following his arrest on July 18. Villar, who denies all charges against him, was detained with his son as part of a fraud probe launched last year. / AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO
Vágólapra másolva!
A spanyol sportminiszter arra kérte a labdarúgó szövetséget (RFEF), hogy tartsa meg az új választásokat, miután Ángel Maria Villar elnökkel szemben továbbra is folyamatban van a korrupciós vizsgálat.

A spanyol As című sportnapilap a keddi számában számolt be arról, hogy José Ramón Lete sportminiszter kezdeményezte az új választás kiírását, amit a helyi sportbíróságnak (TAD) kell jóváhagynia.

- nyilatkozta Lete. Amennyiben a TAD jóváhagyja a kérését, akkor új választási eljárás lesz, valószínűleg februárban.

Angel Maria Villar augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A szövetség elnökét, Ángel Maria Villart július 18-án korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe. A 67 éves sportvezető - aki 1988 óta tölti be a tisztet, és idén májusban újabb négyéves ciklusra választottak meg - augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került.

Villar július végéig az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetség alelnöke, illetve az UEFA végrehajtó bizottságának tagja volt, de minden posztjáról lemondott.

Tagadja az ellene felhozott vádakat, de a folyamatban lévő vizsgálat miatt az RFEF az eddigi kincstárnokot, Juan Luis Larreát nevezte ki megbízott elnöknek.