Társoldalunk:

Megvan az elitkör az U19-es válogatottnak

2017.10.10. 20:32

Bejutott az Európa-bajnoki selejtező tavaszi elitkörébe a magyar U19-es labdarúgó-válogatott azzal, hogy a hollandiai kvalifikációs tornán a hazaiak mögött a második helyen végzett.

A magyarok múlt szerdán 2-1-re verték a szlovénokat, szombaton 2-0-ra kikaptak a hollandoktól, a csoport utolsó meccsén pedig a mai napon 5-1-re győztek a máltaiak ellen.

Sokáig úgy tűnt, hogy a két győzelem sem lesz elég a továbbjutáshoz, mert a szlovének kétszer is vezettek a hollandok ellen, az egymás elleni eredményeket figyelembe vevő hármas minitabellán pedig a magyarok gólkülönbsége volt a legrosszabb. A házigazdák azonban a 95. percben kicsikarták a döntetlent.

A duplázó Torvund Alexander (19-es mezben) vezérletével győzött a magyar csapat és vívta ki a továbbjutát az elitkörbeForrás: SPORTSFILE/©SPORTSFILE/Seb Daly / Sportsfile

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 4. Málta 0

Az első szakaszban 13 csoportban zajlottak a küzdelmek, mindegyikből az első két-két együttes lépett tovább. Hozzájuk csatlakozik két kiemelt, a spanyol és a portugál csapat. A 28 válogatottat aztán az elitkörben hét csoportba sorolják, s azokból az elsők vehetnek részt - a rendező együttese mellett - a 2018. július 16. és 29. között sorra kerülő, finnországi Európa-bajnokságon.