Kevés volt a harmadik hely, lemondott a kapitány

fbl Horizontal
Scotland's head coach Gordon Strachan looks on after the FIFA World Cup 2018 qualification football match between Slovenia and Scotland at the Stadium Stozice in Ljubljana, Slovenia on October 8, 2017. / AFP PHOTO / Jure Makovec
Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozott Gordon Strachan, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata még a pótselejtezőt sem érte el a héten zárult világbajnoki selejtezősorozatban.

A 60 éves szakember 2013 óta irányította hazája nemzeti együttesét, ám vezetésével sem sikerült megtörni az 1998 óta tartó rossz sorozatot: a skótok az 1998-as franciaországi világbajnokságon szerepeltek utoljára nagy tornán.

Pedig most minden esély megvolt erre: a csapat szinte végig a selejtezőcsoport második helyén állt, még az utolsó fordulót megelőzően is, de csak döntetlent játszottak Szlovéniában, miközben a szlovákok legyőzték Máltát, így Hamsíkék végeztek a második helyen. Igaz, legrosszabb másodikként egyedül ők nem pótselejtezhetnek. Egy ljubljanai győzelemmel viszont a skótok most pótselejtezőre készülhetnének.

Strachan 40 mérkőzésen ült a skót kispadon, ezalatt 19 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege. Utódjáról később döntenek.