Kapustól ekkora kirúgást még biztosan nem látott

Eliminatory Russia 2018 - Brazil X Chile 632
SP - Sao Paulo - 10/10/2017 - Qualifiers Russia 2018 - Brazil X Chile - Ederson do Brasil during match against Chile for the 2018 Russia Cup Qualifying, at the Allianz Arena Park Photo: Ale Cabral / AGIF
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő jelenettel tette emlékezetessé első válogatottbeli szereplését a Manchester City brazil kapusa, Ederson a Brazília-Chile világbajnoki selejtezőn.

A kapus a 24. percben kirúgással folytatta a játékot, a pályán lévő chileiek legnagyobb megrökönyödése közepette azonban akkorát rúgott a labdába, hogy az mindegyikük felett átszállt, és ha Gabriel Jesus le tudja kezelni, könnyen gólpassz lehetett volna az átadásból.

hiszen ilyenkor nincs les. Majdnem összejött, legközelebb talán siekrül” - nyilatkozta Ederson a Manchester City hivatalos honlapjának.

A brazilok ettől függetlenül is könnyedén nyertek 3-0-ra, köszönhetően többek között Gabriel Jesus duplájának, Chile pedig lemarad az oroszországi világbajnokságról.

Edersonnak egyébként nem ez volt az első ehhez hasonló megmozdulása, a City amerikai túráján a nyáron Agüerónak is majdnem kiosztott egy asszisztot.