Társoldalunk:

Shearer szerint a Premier League miatt nem jó az angol válogatott

2017.10.16. 18:08

Alan Shearer, 63-szoros angol válogatott játékos szerint Anglia csapatai hiába értek el az utóbbi időben jó helyezéseket az utánpótlás-világversenyeken, a felnőtt válogatott nem lesz ott az esélyesek között a jövő évi oroszországi világbajnokságon.

A 47 éves egykori csatár - aki 559 mérkőzésen 283 gólt szerzett az angol első osztályban - úgy fogalmazott: a szurkolók leginkább azt várhatják a csapattól, hogy tovább fejlődjön. "Ez nem lesz nehéz, figyelembe véve, hogy miként búcsúztunk Izland ellen tavaly" - utalt a múlt nyári Európa-bajnokságra, ahol az angolok a nyolcaddöntőben estek ki.

Shearer szerint a válogatott évek óta nem változik semmitForrás: AFP/Adrian Dennis

Shearer meglátása szerint a csapat szereplése régóta ugyanolyan:a selejtezőket általában könnyedén veszi, a nagy tornákon viszont képtelen jól teljesíteni.Az angolok 2002-ben és 2006-ban egyaránt negyeddöntőt játszottak a vb-n, 2010-ben a legjobb 16 között estek ki, a legutóbbi, brazíliai tornán viszont már a csoportból sem jutottak tovább.

Ennek egyik fő oka az, hogy a fiatal angol játékosok nem kapnak lehetőséget a Premier League-ben.A legnagyobb klubok rengeteg pénzt elköltenek minden évben, hogy a legnagyobb sztárokat szerződtessék, ugyanis hatalmas rajtuk a nyomás, hogy évről évre jól teljesítsenek" - mondta Shearer, aki az angol válogatottban 1992 és 2000 között 30 gólt szerzett.

Az angol játékosok kifacsartan érkeznek meg a világversenyekreForrás: AFP/Glyn Kirk

Az angol korosztályos csapatok közül az U20-as válogatott megnyerte a júniusi világbajnokságot, míg az U19-es csapat az Európa-bajnokságot egy hónappal később.

Karácsonykor gyilkolja le a futball liga a válogatottat

Az angol válogatott nyolc forduló után 20 ponttal vezeti a G csoportot a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. A vb-részvétel gyakorlatilag már biztos, innentől kezdve az a kérdés, hogy kilenc hónap múlva milyen erőállapotban érkeznek meg a játékosok az edzőtáborba. A legtöbb európai bajnokságban kapnak pihenőt a csapatok, a Premier League viszont karácsonykor indul be igazán.