Társoldalunk:

Storck: Ezt láttuk a legjobb döntésnek a magyar foci szempontjából

2017.10.17. 21:06

A keddi döntést követően a távozó német szakember, Bernd Storck megköszönte a támogatást, amelyet kapott, és amelynek köszönhetően több mint két éven át dolgozhatott a magyar labdarúgás sikeréért és részt vehetett a tavalyi Eb-n.

„Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország” – fogalmazott a távozó szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak nyilatkozva.

Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk.„

„A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően olyan sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyar embereknek.”

Bernd Storck hozzátette, a vb-selejtezők során sikerült igaz elérnünk a minimális célkitűzésünket, hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét,

ugyanakkor a 10 mérkőzés során kevesebb pontot szereztünk annál, mint ami elvárható lett volna. 

Bernd Storck német labdarúgó, edző. 2015-től volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaFotó: Polyák Attila - Origo

Ezt a sorozatot is fel tudtuk használni ugyanakkor arra, hogy nagy számban adjunk lehetőséget fiatal játékosainknak. Nekik meg kell adni a bizalmat, hiszen kulcsszerepük lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a jövőben újabb sikereket érjen el.”

„A magyar labdarúgás sok tehetséggel rendelkezik, látható ez a korosztályos csapatokon is.”

Előző
  • 1
  • 2
Következő